Baráti párharc a Hódtói Sportcsarnokban 3

Izgalmasnak ígérkezik a Vásárhelyi Kosársuli – Budapesti Honvéd mérkőzés szombat este 18:30-kor, a Hódtói Sportcsarnokban.

A kosárderbi pikantériája, hogy két gyerekkori „legjobb jó barát”, a hazai színekben játszó Vas Péter és a jelenleg honvédos, szintén óriási NBI-es rutinnal rendelkező, hódmezővásárhelyi nevelésű Kováts Róbert egymás ellen vív majd csatát a parketten. A találkozó előtt őket kérdeztük.

 Úgy tűnik, hogy magunkra találtunk, és egy igencsak jó szériában vagyunk: az elmúlt hetekben 4 győzelem mellett mindössze egy vereséget jegyeztünk

– kezdte mondandóját a fővárosiak 4-es és 5-ös poszton is bevethető kosarasa.

Ennek ellenére sem bízzuk el magunkat, mivel Utasi Gábor csapata hazai pályán mindenkire veszélyesek, ráadásul legutóbb győzni tudtak Győrben. Kováts Róbert azt azért hozzátette, hogy mindenképpen megnyernék az ütközetet, ezért beleadnak apait-anyait, és igyekeznek kihozni magukból 110 százalékot. Szerinte az egyetlen veszély az lehet, ha megijednek a meccs tétjétől, mivel egy újabb győzelemmel már nagyon közel kerülnének a felsőházat jelentő nyolcadik helyhez.

Óriási kő esett le a szívünkről múlt héten Győrben, ahol végigküzdve sikerült nyerni, és ezzel egy majdnem két hónapos rossz sorozatot megszakítani – ezt már Vas Péter, a kék-sárgák „csékája” mondta. A sportoló természetesen társait sem felejtette el, kiemelve, hogy legutóbb mindenki alaposan kivette a részét abból, hogy örömmel hagyták el a győri parkettet. Kérdésünkre válaszolva, mosolyogva közölte: a héten már beszélt a szombati riválisaiknál szereplő „Robival”, akivel jóval több szót ejtettek arról, hogy a találkozó után hogyan, hol és mikor tarthatnak baráti találkozót, mint arról, hogy ki hogy fog majd szerepelni. A Vásárhely magas bedobója ugyanakkor nem rejtette véka alá azt sem, hogy barátság ide, vagy oda, szombat este csak a győzelem elfogadható számára.

Jó hír, hogy azok, akik élőben néznék meg a Vas Péter – Kováts Róbert baráti vetélkedést, azok mindezt ingyen tehetik meg, a Hódtói Sportcsarnokban ugyanis március 17-én 18:30-kor sem kell belépőjegyet váltani.

Forrás:

Martonosi János
sajtófőnök
Vásárhelyi Kosársuli

Fotók: Varga Franciska