Építészmester Zrt.: "Mi építünk, és nem politizálunk!"

Paragi István vezérigazgató immár nem mehet el szó nélkül a polgármester gyanúsítgatásai mellett.

Mint arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Horváth András tanácsadó, közpénzek feltárásával foglalkozó szakember az önkormányzati átvilágítási eredményekről tartott szerdán sajtótájékoztatót. Itt a településvezető kedvezményes lakásvásárlásokkal támadta Végh Ibolya volt aljegyzőt és családját, valamint Paragi Istvánt, az Építészmester Zrt. tulajdonosát, és úgy fogalmazott: szerinte felmerülhet a hűtlen kezelés gyanúja.

Márki-Zay Péter azt is állította, a napokban az Építészmester egyik volt munkatársa bejelentést tett az önkormányzatnál, hogy a választások utáni héten, még a polgármesteri beiktatás előtt több teherautónyi iratot szállítottak el a városházáról Paragi István Mária Valéria utcai garázsába. Mivel a rendőrségnek ilyen gyanú esetében nincs eljárási jogköre, ezért arra kérte az érintetteket, hogy nyilatkozzanak az ügyben.

Este már megírtuk, Végh Ibolya korábbi aljegyző Facebook-bejegyzésben tette helyre a polgármestert. Az Építészmester Zrt. már vasárnap kiadott egy közleményt, amelyben azt írják: tisztában vannak vele, hogy a város új vezetése célpontot és ellenséget keres, és azzal is, hogy fel fogják őket jelenteni, de állnak elébe.

Paragi István vezérigazgató most közleményben szólítja fel Márki-Zay Pétert: hagyjon fel a rágalmakkal, a boszorkányüldözéssel.

„Mély megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy polgármester úr a március 14-i sajtótájékoztatóján tovább folytatta az ellenem és cégünk elleni hadjáratot. Sajnos nem mehetek el szó nélkül ezen rágalmak és gyanúsítgatások mellett.

A polgármester által említett Andrássy úti lakásokat az Építészmester Zrt. építette saját beruházásban, amelyből értékesítettünk lakásokat az önkormányzat részére is. A beruházó cég a későbbiekben visszavásárolt egy kétszobás lakást a meghirdetett, bérlő nélküli lakások közül, jóval a piaci ár felett. Ellentétben a polgármester állításával, nem hét, hanem tizenötmillió forintért. Teljességgel valótlan és megalapozatlan állítás az is, hogy az általam vagy más ismeretségi körömbe tartozó személyek által megvásárolt lakások forgalmi értékének megállapításában bármely vállalkozásom részt vett volna.

Ahogy azt korábbi közleményemben is írtam, törvényesen, nyílt közbeszerzési eljárásokon nyertük el munkáinkat, közte a hulladékgazdálkodással kapcsolatos eszközbeszerzést. A közbeszerzés egy komplett szolgáltatásra alkalmas rendszerről szólt, a nyilvántartható és nyomon követhető begyűjtéstől kezdve, az elszállításon át, az elhelyezésig. A komplett rendszer nem mellékesen 15-30 százalékkal kedvezőbb áron került határidőben leszállításra. Úgy tűnik, hogy polgármester úr szemét szúrja, ha egy külföldi vagy egy multicég helyett helyi cégek és vállalkozások dolgoznak a városnak, munkát biztosítva ezzel a helyi embereknek.

A városháza tetőszerkezetének felújítását és a pince részleges rekonstrukcióját az önkormányzattal kötött megállapodás alapján végezzük. A munkálatok során folyamatos az anyagszállítás és a hulladékszállítás. Alaptalan rágalom polgármester úr részéről, hogy iratok eltüntetésével vádol, miközben semmilyen konkrét bizonyítéka erre nincsen. Arra kérem polgármester urat, hagyjon fel a rágalmazással, az alaptalan vádaskodással és a boszorkányüldözéssel” – fogalmaz a vezérigazgató.