Több teherautónyi irat eltűnéséről beszélt Márki-Zay Péter 4

Egy bejelentés szerint egy Mária Valéria utcai garázsban landoltak a dokumentumok – állítja a polgármester.

Önkormányzati átvilágítási eredményekről tartott sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter polgármester és Horváth András közpénzek feltárásával foglalkozó szakember szerdán a vásárhelyi Városházán.

Az új településvezető elmondta, véleménye szerint a város vagyona sérül azzal, hogy az önkormányzati lakásokat akár 40 százalékos kedvezményekkel értékesítik, ezért a március 19-i, hétfői közgyűlésen javasolni fogja, hogy módosítsák az erre vonatkozó rendeletet.

A polgármester kedvezményes lakásvásárlásokkal támadta Végh Ibolya volt aljegyzőt és családját, valamint Paragi Istvánt, az Építészmester Kft. tulajdonosát, ami miatt szerinte felmerülhet a hűtlen kezelés gyanúja.

Több teherautónyi irat eltűnéséről beszélt Márki-Zay Péter 1

Horváth András pedig azt mondta, hogy a Kupola Kft. indokolatlanul alacsony vételárat ajánlott az A.S.A Köztisztasági Kft. üzletrészeinek megvásárlására, ami kapcsán szintén felmerülhet a hűtlenkezelés gyanúja.

Márki-Zay Péter ezt azzal egészítette ki, hogy a napokban az Építészmester Kft. egyik volt munkatársa bejelentést tett az önkormányzatnál, hogy a választások utáni héten, még a polgármesteri beiktatás előtt több teherautónyi iratot szállítottak el a Városházáról Paragi István Mária Valéria utcai garázsába. Mivel a rendőrségnek ilyen gyanú esetében nincs eljárási jogköre, ezért arra kéri az érintetteket, hogy nyilatkozzanak az ügyben.

Az Építészmester Zrt. egyébként vasárnap már kiadott egy közleményt, amelyben azt állították: tisztában vannak vele, hogy a város új vezetése célpontot és ellenséget keres, és azzal is, hogy fel fogják őket jelenteni, de állnak elébe.

A helyi Fidesz-frakció pedig az alábbi közleményben reagált a felvetésekre:

„Márki-Zay Péter tovább folytatja a kampánykommunikációt: megalapozatlan vádaskodások, gyanúk, sejtetések, sugalmazások, csúsztatások uralják a megnyilvánulásait.

Korrekt ember csak megalapozott tények birtokában hozakodik elő ilyen témákkal, máskülönben önmagát minősíti.

Amennyiben vannak bizonyítékai akkor tegye meg a szükséges lépéseket, de addig kerülje mások alaptalan besározását.

Határozottan visszautasítjuk ezt a fajta kommunikációs stílust, ami kizárólag a közbizalom megingatására alkalmas.

Ismételten felszólítjuk Polgármester Urat, hogy  a kampány, és a kampánykommunikáció helyett végre foglalkozzon a város ügyeivel, feladataival

Hegedűs Zoltán

Fidesz-frakció”

Több teherautónyi irat eltűnéséről beszélt Márki-Zay Péter 2

A sajtótájékoztatón Szabó Bálint is megjelent, akivel a polgármester csúnyán összeveszett K’Art-ügyben. Erről bővebben itt olvashat, videókat pedig ITT és ITT talál.