Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

A héten még megtekinthető a Pesti Vigadóban.

Január végén nyílt a fővárosban a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány szervezésében az a közel kétszáz műalkotást felvonultató a “Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig – Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara” című kiállítás, mely az őskortól napjainkig szemlélteti Hódmezővásárhely Európában is egyedülálló kerámiaművészeti gazdagságát. Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy–díjas keramikusművész, a kiállítás kurátora úgy fogalmazott:

Vásárhelyt bátran nevezhetjük a kontinens kerámia központjának kerámiahagyománya és a kortárs iparművészetben betöltött szerepe alapján.

A tárlat igen nagy népszerűségnek örvend a fővárosban, a Pesti Vigadó legfelső szintjén látható kiállítás különösen népszerű a külföldi vendégek körében. Az érdeklődőknek azonban igyekezniük kell, hiszen a kiállítás március 18-án, vasárnap látogatható utoljára (A Pesti Vigadó nemzeti ünnepünkön zárva tart.).

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten 1

A hosszú hétvégén Budapestre látogatók azonban nemcsak a „Paraszt Párizs” kerámiával, hanem a 20. század legjelentősebb vásárhelyi képzőművészeti alkotásaival is találkozhatnak a Duna-parton: a Vigadóban váltott jegyének felmutatásával 30%-os kedvezményre jogosultak a Várkert Bazár Vásárhelyi Művészélet 1900 – 1990 című tárlatára!

Forrás:

Elek András

igazgatási ügyintéző

Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ