1

Büszkén állhattak fel a dobogóra a Városi Mezeifutó Diákolimpia versenyzői, miután a több hetes felkészülésnek meglett az eredménye. A szervezők teával várták a célba érkezőket, a szülők pedig a pálya mellett izgulhatták végig a futamot.

Az indulók között szerepelt az ötödik osztályos Nagy Viktória is, akit csapattársaival, éremmel a nyakukban sikerült lencsevégre kapnunk. A középmezőnyben végzett fiatal lány lapunknak elmondta, a Hód-mentor SE tagjaként hosszú felkészülési folyamat előzte meg a versenyt. – Heti három alkalommal több kilométert futottunk az egyesület edzésein, de otthon sem hanyagoltam el a felkészülést, igyekeztem szorgalmasan készülni- tette hozzá mosolyogva. Viktória kitartóan lefutotta az előre kitűzött célt, a 2,5 kilométeres távot. Mint mondja, eredményével meg van elégedve és továbbra is rendületlenül folytatja a futóedzéseket.

Nagy Viktória (a képen balról) éremmel a nyakában

Nemcsak az ezer méteres körpálya volt túlzsúfolva kedden délután az Európa Parkban, a futópálya melletti területen büszke szülők és nagyszülők izgultak csemetéikért. Köztük volt Bereczki András is, aki kitartóan végig szurkolta a 11 éves kislánya futását. – Nóri elszántan készült a versenyre, amit sajnos beárnyékolt egy váratlan betegség. A múlt héten lábadozott, de mostanra szépen kiheverte a megfázást- fejtette ki az apuka.

Petrócki Ádám

– A résztvevők korcsoporttól és nemtől függően egy 1000 méteres körpályán versenyeztek. Az eseményre egy híján 900 diák nevezése érkezett- mondta el lapunknak Petrócki Ádám, a Hód-mentor SE elnöke. Hozzátette: az egyesület immár hetedik alkalommal szervezte meg a Városi Mezeifutó Diákolimpiát, amely minden évben a város legnagyobb diáksport eseménye. Petrócki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Csongrád megyei és hódmezővásárhelyi tájékozódási futás idén ünnepeli 60. évfordulóját, ezért a rendezvényt ennek szellemében szervezték.

A versenyen induló diákokat éremmel és meleg teával várták a célban.

 

 

 

 

így futottak  a Városi Mezeifutó Diákolimpián: