Jó reggelt, Vásárhely! 5

Ébredjen velünk a hét első napján is, ugyanis jó hírrel indítjuk a hétfőt: várva várt tavaszi idő lesz egész héten. Plusz az influenza járvány is levonulóban van.

A hajnal csapadékos volt, de napközben változóan felhős-napos időben lesz részünk az Időkép előrejelzései szerint. Sőt, akár 15-20 Celsius-fokot is mérhetünk. Ma nem érkezik front térségünkbe. Ugyanakkor a melegfrontra érzékenyeknél migrén léphet fel. Jelentkezhet alvászavar, fáradtság és tompaság. Az ízületi gyulladások is erősödhetnek, csökkenhet a koncentrálóképesség. Akik utazni készülnek legyenek óvatosak, a hirtelen jött záporok, zivatarok is okozhatnak helyenként nedves, csúszós útszakaszokat.

A hétvégén két hónap „böjt” után győzött ismételten a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban. Utasi Gábor fiai egyben első idegenbeli sikerüket is begyűjtötték a Győr otthonában, ahol igazi csapatként küzdve diadalmaskodtak az utolsó játékrészben fordítva.

Ha mindez nem lenne elég az örömhöz, akkor megsúgjuk, levonulóban van az influenza járvány. Az ANTSZ jelentése szerint 17,6 %-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz, mint előző héten.

Ha mégis egészségügyi gondjai van, akkor is számíthat a megújult Promenadra!

Az olvasók kérdeznek, az orvos válaszol – ez a mottója annak az új online interjúsorozatnak, mely egyszerre indul el a jövő héttől a Promenad.hu és a Makohirado.hu hírportálokon. A kérdéseket máris feltehetik vendégeinknek a szerkesztoseg@promenad.hu e-mail címen, illetve Facebook-oldalunkon a jelen cikk posztja alatti kommentben.

Köszöntjük a Gergely, a György, az Ince, a Miksa, és a Szibilla névnapot ünneplőket!

A mai napon történt:

  • 1879 – A Tisza áradása elpusztítja Szegedet.
  • 1947 – Megszületett Fenyő Miklós magyar rock and roll énekes, zenekarvezető, gitáros, a Hungária együttesalapítója.

Isten éltesse a magyar rock and roll koronázatlan királyát!