Építészmester Zrt.: "Mi építünk, és nem politizálunk!"

Paragi István, a cég vezérigazgatója egy közleményben tudatja: tisztában vannak vele, hogy a város új vezetése célpontot és ellenséget keres, és azzal is, hogy fel fogják őket jelenteni, de állnak elébe. 

Az Építészmester Zrt. honlapján megjelent közleményben az igazgató kifejti: a cég 30 évvel ezelőtt alakult, még a rendszerváltás előtt. Büszkék arra hogy munkájuk hozzájárult Hódmezővásárhely és a térség több településének mai megjelenéséhez és részévé vált az itt élő közösségek életének. A közleményben – melyet IDE kattintva tudnak teljes egészében elolvasni – kiemeli: soha sem politizáltak.

Soha egyetlen állami, önkormányzati, vagy piaci megrendelőtől nem kérdeztük, melyik pártot, vagy melyik politikust támogatja, ahogyan tőlünk sem kérdezte soha senki, mit gondolunk a politikáról. A tégla és a habarcs tégla és habarcs marad, a munka pedig munka, akkor is, ha a szocialisták és akkor is, ha a fideszesek, vagy más párt képviselői vezetik az országot, vagy az adott várost.

– hangsúlyozza, majd azt is hozzáteszi: az elmúlt 30 évben Hódmezővásárhelyen építettek a tanácsi rendszernek, majd Rapcsák András, Lázár János és Almási István polgármestersége alatt, a térségben dolgoztak állami, önkormányzati, egyházi, üzleti és magáncélú megrendelőknek.

Kiemeli továbbá, hogy 30 éves átlagosan 100 főnek, az alvállalkozók révén további 50 főnek biztosítanak munkát.

Ezért is állunk értetlenül az utóbbi időszakban, az Építészmester Zrt.-t és más családi vállalkozásunkat ért méltatlan és igazságtalan támadások előtt. Beruházásainkra és munkáinkra nyílt versenyen nyertük el a lehetőséget, amelyet legjobb tudásunk szerint teljesítettünk határidőre, pontosan, a követelményeknek megfelelően. Cégünk a folyamatos profilbővítés és a lokálpatriotizmus jegyében lépett be a hulladékgazdálkodás területére is. Nem értjük, miért jobb, ha külföldi cégek vesznek részt a város üzemeltetésében, és miért baj, ha helyi cégek dolgoznak a városnak, helyi munkavállalókat alkalmazva, a helyi adóbevételeket gyarapítva.

– teszi mindehhez hozzá Paragi István, majd zárásként azt is leírja: értik, hogy Hódmezővásárhely új vezetése most bűnbakot, célpontot, ellenséget keres, és tudják, hogy fel fogják őket jelenteni, megpróbálják meghurcolni, besározni, elűzni őket, és tudomásul veszik, ha nem kellenek. Nyugodt szívvel állnak minden feljelentés és vizsgálat elé.

 

Forrás:

epiteszmester.hu