Orbán: Lázár bécsi videója pontos képet ad a bevándorlásról

Ha bevándorlóországgá teszik Magyarországot a brüsszeli döntésekkel, akkor bevándorlóországgá kell átépíteni magunkat – mondta a miniszterelnök a Várpalotai Hírcentrum Televíziónak adott pénteki interjújában.

A kormányfő értékelése szerint ugyanaz lesz a tétje Magyarországon a választásnak, mint minden európai országban az elmúlt 1-2 évben:

az egész európai politika és jövő a migránsokról meg a bevándorlásról szól.

Ez a választóvonal – fogalmazta meg, hozzátéve: Magyarországon a helyzet meglehetősen egyszerű, mert egyedül a kormányzó pártok azok, amelyek az elejétől fogva egyértelműen a bevándorlás ellen, a migráció távoltartása mellett voltak, míg a többi szereplő személyében és pártként is akadályozta ezt a munkát.

Megjegyezte, hogy a biztonságról már sok szó esett,

látható, mi a helyzet Nyugat-Európa nagyvárosaiban és Lázár János bécsi videója is egy pontos képet rajzolt az ottani állapotokról.

Orbán Viktor szerint amiben még változhat a kampány hátralévő időszaka – és ebben maga is aktív szerepet akar vállalni – az az, hogy beszélni kell végre a pénzről.

Egy migránsra az uniós előírások szerint kilenc millió forintot el kell költeni, arról nem beszélve, hogy el kell őket helyezni – magyarázta a miniszterelnök, hozzátéve: “hogyha bevándorlóországgá teszik Magyarországot a brüsszeli döntésekkel, akkor bevándorlóországgá kell átépíteni magunkat”.

Úgy fogalmazott, nem javasolja a jövőbeni fejlesztési tervek zárójelbe tételét. “A migránskvóta-rendszer agyonnyomja Magyarországot és akkor útépítések meg nyugdíjemelés helyett migrációra kell költeni a pénzt” – mutatott rá, arra kérve az embereket, hogy gondoljanak arra is,

az április 8-i választás nemcsak a keresztény kultúra és a nemzeti függetlenség védelméről, hanem az ország gazdasági jövőjéről is szól.