Az Ásotthalom ellen kezd a HFC II.

A hétvégén nem csak az NB III-ban szereplő HFC számára indul a tavaszi bajnokság, hanem a megyei élvonalban vitézkedő HFC II. is megkezdheti a menetelést. Bacsa Zsolt és Vinnai István tanítványai a jó formában lévő Ásotthalom ellen kezdhetik meg a pontgyűjtést.

Korrekt szereplést nyújtott ősszel a megyei első osztályban szereplő Hódmezővásárhelyi FC II. Az átlag életkort tekintve a mezőny legfiatalabb csapata 23 pontot gyűjtött és a hetedik helyen tölthette a telet. Az elmúlt hetek és hónapok pedig az edzésekről és a felkészülésről szóltak.

„A csapat nagyon erős felkészülésen esett át és mindenki odatette magát. A munkánkat nagyban segítette Körmendi Bence, akinek az edzései alatt nem voltunk a legboldogabbak, de remélem, hogy a meccseken látszódni fog a munka eredménye. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésünkre, mivel sok gólt kaptunk ősszel. Egy ilyen jól sikerült felkészülés utána a legjobbakra számítunk és oda szeretnénk érni a dobogóra” – fogalmazott Darida Ádám, a csapat játékosa.

Az előzetes tervek szerint a csapat számára már két héttel ezelőtt megkezdődött volna a bajnokság, a Deszk ellen. Az időjárás és a pályaviszonyok azonban nem tették ezt lehetővé, azt a meccset április végén pótolják a csapatok. Az előző fordulóban szintén kevés meccset tudtak megrendezni, a vásárhelyiek pedig egyébként is szabadnaposak voltak.

Így aztán március 10-én, szombaton az Ásotthalom ellen startol a tavasz a fiatalok számára.

„Úgy gondolom, hogy az Ásotthalom a megye 1-ben elég jó játékerőt képvisel, de bízva a felkészülésünkben és az elvégzett munkánkban a három pontért utazunk. Két felkészült csapat fog játszani egymás ellen, remélhetőleg a pálya is alkalmas lesz egy ilyen mérkőzésre” – fogalmazott Darida.

A mérkőzés március 10-én, szombaton 14:30-kor kezdődik.

Forrás: hfc1912.hu