Négy embert késeltek meg Bécsben

Két késes támadás is történt szerda este az osztrák fővárosban, információk szerint az elkövető „Allah” nevét emlegette.

Az első támadás este 8 óra körül történt Leopoldstadt városrészén, a Prater utcában. Egy férfi késsel rátámadt egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra. Mindhárman súlyos, életveszélyes állapotban vannak.

Szemtanúk szerint dulakodás előzte meg a késelést.

Az elkövető sötét ruhát viselt, és elmenekült a helyszínről. Lapinformációk szerint lehet, hogy ő is megsérült. A rendőrség mindenesetre embervadászatot indított – írja a cikket közlő 888.hu.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt az elkövető indoka.

A helyieket arra kérik, hogy maradjanak otthon. Az utcákat ellepték a felfegyverzett rendőrök és a speciális egységek.

Friss információk szerint az elkövető menekülés közben még egy embert megsebesített- írta a 888.hu.

Az OE24 portálnak az egyik szemtanú azt állította, hogy

az elkövető azt mondta: „Allah, Allah”.

Ezt egyelőre más forrásból nem erősítették meg.

A Krone információi szerint volt egy másik különálló dulakodás is, ahol egy csecsenföldi férfit sebesítettek meg késsel életveszélyesen.

A rendőrök később őrizetbe vettek egy kezén megsérült afgán állampolgárságú férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak, de további részleteket nem közöltek. A bécsi rendőrség nagy erőkkel vonult ki a belváros közeli helyszínre. Az esethez közeli metróállomást átmenetileg lezárták.

Lázár János Bécsben készült videóját először cenzúrázta a Facebook, majd kérésére órákkal később visszahelyezte. Ebben többek között arról beszél:

„Meglátjuk, hogy ha az ellenzéki pártok beengedik a bevándorlókat, akkor húsz év múlva milyen lesz Budapest. Lehet, hogy ilyen. Mi azért dolgozunk, hogy ezt a jelenséget megakadályozzuk!”

Forrás: MTI/888.hu
Borítókép: Illusztráció