„A három pontért fogunk küzdeni!” - interjú

A tervek szerint és az előrejelzéseket elnézve vasárnap már semmi sem állhatja útját annak, hogy a Hódmezővásárhelyi FC számára megkezdődjön a tavaszi futballidény. A Mórahalom érkezik a városi stadionba.

A tervezettnél egy héttel később indulhat útjára a labda az NB III Közép csoportjában – az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az elmúlt héten egyetlen találkozót megrendeztek, a Rákosmente – Szekszárd csörtét, ami 1-1-es döntetlennel zárult.

A Hódmezővásárhelyi FC a Mórahalom VSE ellen kezdhet, a jó rajt pedig elengedhetetlen tűnik a tavaszi célokat tekintve. Komoly, több hetes edzés és új igazolások is segítik a csapatot a minél jobb szereplés érdekében. Rácz Dezső ismerős lehet a HFC-s drukkerek számára, hiszen vásárhelyi nevelésű játékos. A Mórahalom elleni meccs előtt ő nyilatkozott a hfc1912.hu-nak.

– Milyen érzés volt visszatérni Vásárhelyre focizni?

– Nagyon örültem, hogy a lehetőségnek, hogy ismét itt focizhatom, a nevelőegyesületemben. Nem kellet gondolkoznom azon, hogy ha kapok lehetőséget, azonnal visszatérjek a HFC-be!

– Milyennek látod a mostani keretet? Vannak ismerős arcok és új társak is.

– A mostani keretet mind egyénileg, mind csapat téren erősnek tartom. Egy összetartó társaság a pályán és a pályán kívül is. Igen, vannak, akiket régebből ismerek, akikkel már focizhattam együtt és vannak újak is, akiket igyekszem megismerni minél jobban.

– Jól jött a csapatnak ez a plusz egy hét felkészülés?

– Igen, jót tett szerintem, tudtunk még finomítani, gyakorolni és helyre tenni a dolgokat, ami sokat jelenthet majd tavasszal.

– Viszont így egy hét alatt három meccset kell játszani.

– Igen, egy hét alatt három meccs lesz, de nem baj… Sőt, január óta ezt vártuk, hogy jöjjenek a tétmeccsek, erre készültünk fel a télen.

Szeretnénk megmutatni, hogy a tabella most nem azt mutatja, amire ez a csapat valójában képes.

– Mit vársz a Mórahalom ellen?

– Magam és a csapat nevében is mondhatom, hogy csakis győzelmet várok, semmi más nem jöhet szóba. Vasárnap a három pontért fogunk küzdeni!

A Hódmezővásárhelyi FC – Mórahalom VSE találkozó 2018. március 11-én, vasárnap 14:30-kor kezdődik a vásárhelyi városi stadionban.