Jó reggelt, Vásárhely!

Itt megtudhatja a mai napon mi a fontos!

Sajnos az idei Oscaron nem hoztunk el díjat, Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről díj nélkül maradt. Az este nagy nyertese a Víz érintése lett.

Ismételten fagyos reggelre ébredtünk, de már nem sokáig kell tűrnünk a zimankót! Az Időkép előrejelzései szerint ugyanis hétfőn délelőtt még a havas, kevésbé felhős tájakon -14, -11 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, napközben viszont akár 0 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála. Mégse örüljünk túlzottan, délnyugatról havazás érkezik, estétől hó,  ónos eső, eső is eshet.

A front érzékenyeknek sajnos rossz hírrel szolgálhatunk, mert melegfront jellegű hatásra számíthatnak.

Az arra érzékenyek körében fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek. Sőt egyeseknél vérnyomás-ingadozás léphet fel, fokozódhatnak a keringési panaszok is.

Ha még nincs programjuk mára, akkor érdemes bekukkantaniuk az Alföldi Galériába, ahol tegnap nyílt kiállítás a nyolcvanéves, Munkácsy-díjas festőművész, Hézső Ferenc közel nyolcvan alkotásából.  Visszatekintés című kiállítást április végéig látogathatják.

Az országgyűlési választáson induló jelöltek és jelölőszervezeteknek is fontos nap a mai, mint az korábban megírtuk hétfőn 16 óráig gyűjthetik az induláshoz szükséges ajánlásokat, az íveket legkésőbb ezen a napon vissza kell vinni a választási irodákba.

Köszöntjük az Adorján, az Adrián, az Adria, az Adrianna, az Adriel, az Adrienn, a Geraszim,  az Oliva, az Olivér, az Olívia,  az Özséb, a  Teofil, a Virgil, és a Virgília névnapot ünneplőket!

Ma van a lemezlovasok és a DJ-k világnapja, ennek örömére indítsuk a napot Fatboy Slim angol Dj egyik remekművével.

 

Mindenkinek derűs napot kívánunk!   ?