Egy pontot ért a vásárhelyi lányok küzdeni tudása

Az utolsó pillanatokban érte utol Békés megyei vendégét a Hódmezővásárhelyi LKC a női kézilabda NB I/B Keleti csoport hétvégi meccsén.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően szoros, a végsőkig kiélezett összecsapást hozott a HLKC bajnoki mérkőzése az Orosháza ellen az NBI/B hétvégi, 18. fordulójában. A Balogh Imsibe szép számban kilátogató közönség nem csalódott, hiszen a két csapat az utolsó pillanatig küzdött a két pont megszerzéséért, végül igazságos pontosztozkodással zárult a találkozó.

A HLKC honlapjának tudósítása szerint a mieink kicsit megilletődötten kezdték a mérkőzést, ennek köszönhetően az Orosháza háromgólos előnybe került 5 perc alatt. Szerencsére hamar rendezték soraikat a hazaiak, előbb lefaragták a hátrányt, majd a 16. percben már náluk volt az előny (6-5). Védekezésük látványosan feljavult, és Veress is hozta szokásos jó formáját a kapuban, így 2 gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A második játékrészt sajnos újra 5 perces rövidzárlattal kezdték, az Orosháza egy négygólos sorozattal megfordította az eredményt. Szepesi vezérletével azonban szívósan tapadtak a vendégcsapatra a vásárhelyiek, de nem tudták visszavenni a vezetést. 1-2 gólos vendégelőny állandósult, miközben óriási csata zajlott a pályán. Az olykor férfiasan kemény játék folyamatos kiállításokat eredményezett.

A mérkőzés végéhez közeledve eldőlni látszott a csata (59. perc: 21-23), de sok mindent tartogatott még az utolsó két perc. Varga József időkérése után ugyanis már érintetlen maradt a hazai kapu, a HLKC viszont Nagy és Szepesi góljaival visszajöttü döntetlenre. Az utolsó fél percben mindkét csapat eldönthette volna a két pont sorsát. Előbb az Orosháza támadhatott a győzelemért, a hazaiak viszont labdát szereztek, de már nem tudták lövéssel befejezni az akciót. Így maradt a döntetlen, ami a játék összképe alapján igazságosnak tekinthető.

A bajnokság következő fordulójában Szegedre látogat a HLKC, március 11-én 18 órától a KSZSE vendégeként lép pályára az Etelka soron.

A hódmezővásárhelyiek egyébként 18 forduló után 15 ponttal a tizennégy csapatos bajnokság 11. helyén tanyázik. A következő ellenfél, a KSZSE a 13.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 18. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC 23-23 (12-10). Balogh Imsi Sportcsarnok, 220 néző, vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
HLKC: Dömény-Veress – Török 2, Nagy 4, Szepesi 10 (7), Herceg 3, Lovistyék 2, Székesi 1, Cs: Ádász (k), Áncsán (k), Horváth 1, Mihajlov, Becsei, Kandó, Földesi, Bálint, Kovács. Vezetőedző: Varga József.
Az Orosháza gólszerzői: Som 6, Kamuti 4, Takács 4, Zsilák 3, Antal 2, Zvolenszky 1, Hatala 1, Dancsó 1, Vörös 1

Varga József: – Ha abból indulunk ki, hogy ősszel tíz góllal nyert az Orosháza, akkor most örülhetünk, de a mérkőzés összképét tekintve is reális eredmény született a szomszédvárak rangadóján. Volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor nekünk állt a zászló, a végjátékban viszont inkább az Orosházának volt esélye a két pont megszerzésére. Azt hiszem a végén óriási lelkesedéssel és koncentrációval sikerült egy pontot szereznünk úgy, hogy az utolsó pillanatokban még nekünk volt esélyünk a gólszerzésre.

Borítókép: hlkc.hu/Blaskovics T.