Győrben sem lesz könnyű dolga Vásárhelyi Kosársulinak

A listavezető együttes esélyt nem hagyott Utasi Gábor legényeinek.

Nem sikerült meglepetést okozni a sereghajtó Vásárhelyi Kosársulinak a listavezető Oroszlány otthonában. Az OSE Lions már az első játékrészben megmutatta, hogy miért vezeti a mezőnyt az NB I/B Piros, azaz elit csoportjában. Vas Péterék becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, és végül elfogadható különbséggel maradtak alul.

Nem akarták a véletlenre bízni a győzelem sorsát a hazaiak, így alaposan bekezdtek. 14 pontjukra a vendégek centere tudott csak válaszolni, ráadásul egy triplával, de ezután sem találata magát a kék-sárga csapat. A negyed így végül 27-11-es OSE Lions-vezetéssel zárult, és ez lényegében már ekkor eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Ebben az időszakban Madár csillant meg legtöbbször a pályán.

A második 10 percben még kozmetikázott valamelyest az eredményen a Kosársuli. Miletics mellett azonban nem igazán volt vezérük a vendégeknek. Oroszlányi oldalon Zsíros vitte a prímet, de mellette Kovács és Sömenek is többször betalált. Ennek ellenére a tabellát vezető alakulat előnye 12 egységre mérséklődött a félidőre.

Nem nézte mindezt jó szemmel a Vavra András-Mócsai Milán edződuó, így legénységüket még elszántabban küldték be a harmadik periódusra, növekvő különbség lett a vége. Madár, Sömenek, Bödör és Kovács tett sokat mindezért, a másik oldalon Miletics mellett a fiatal Kun csillogtatta meg többször kosárlabdatudását. Ez csak arra volt elég, hogy húszon belül maradjanak a végjáték előtt (70-51).

A mérkőzés vége már a Kosársulié volt, de ez már kevés volt az üdvösséghez. Utasi Gábor legénysége végül 6 pontot faragott a hátrányából. A hazai oldalon Bödör, Illés és Madár pörgött ekkor jól, míg a Csongrád megyeieknél a 19 pontot szerző Miletics mellett Kun vitte hátán csapatát, sőt csatlakozott hozzájuk ekkor Szabó is. Ez viszont csak a tisztes helytállásra volt elegendő a bajnokaspiráns OSE Lions csarnokában, ahol végül 89-76-os eredménnyel zárult az összecsapás.

A vásárhelyiek négy győzelemmel és tizenhat vereséggel továbbra is a tabella utolsó helyén tanyáznak. Március 10-én, szombaton este egyik közvetlen riválisuknál, az utolsó előtti Győrnél vendégeskednek majd.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 20. forduló:

OSE Lions – Vásárhelyi Kosársuli 89–76 (27-11, 14-18, 29-22, 19-25). Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 750 néző, vezette: Balog György, Gaál István és Sentényi Barna.
OSE: KISS K. 9/3, MADÁR 23/15, KOVÁCS 13/3, Bödör 10, Spagnolo 5. Csere: Balla -, Zsíros 7/3, Bogatin 2, Schuj -, SÖMENEK 13, Kiss Á. -, Illés 7/3. Edző: Vavra András és Mócsai Milán.
Kosársuli: Szabó 11, Bálint 2, Molnár 4, Vas 11/3, MILETICS 19/6. Csere: Béres 3, PAVLOVIC 8, Horváth -, KUN 13/9, Rostás 2, Varga 3/3. Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: – Az első 5 percet nagyon elpuskáztuk. Utána már csak kapaszkodtunk, de utolérni nem tudtuk a listavezetőt. Pozitívum, hogy a meccs többi részében nem játszottunk alárendelt szerepet.