Batman Forever

A makói romák körében is nagyon fontos a hagyományok, a kultúrájuk ápolása, s ez szerves részét is képezi az úgynevezett honvédi projektnek. A közel 1 milliárdos rehabilitációs program keretében nem csupán infrastrukturális fejlesztéseket hajtanak végre ebben a leszakadóban lévő városrészben, hanem a kulturális értékeket is erősítik. Emellett persze nagy szükség van az olyan rendezvényekre is, melyek összekovácsolják az ott lakók kis közösségét. Ilyen például a roma farsangi bál, melyet már hagyományosan a roma kisebbségi önkormányzat szervez.

Pénteken az egykori Zöldért étterme adott otthont a mulatságnak. – Tudjuk, hogy ebben a körzetben sok hátrányos helyzetű kisgyermek él, így elsősorban nekik akartunk kedveskedni ezzel a vidám összejövetellel – nyilatkozta Gilingerné Ráday Krisztina. A roma kisebbségi önkormányzat elnöke kiemelte: a gyerekek és családjaik vendégül látása mellett az volft a legfontosabb szempont, hogy biztosítsanak a számukra egy olyan teret, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek egymással. – A honvédi projekt is csak akkor lesz sikeres, ha az ott élők képesek közösségként tevékenykedni – vélekedett az elnök.

A pillangók, vagyis Makai Jázmin és Kovács Szintia

Két aprcsóka pillangó is belibbent az étterembe. – Nagyon szeretem ezeket a kedves kis állatokat, elsősorban azért, mert olyan szép színesek – mondta Kovács Szintia. A kislánynak és a testvérének, Makai Jázminnak is a kedvenc színe a rózsaszín, így egyértelmű volt, hogy ez, valamint a lila domináljon a jelmezeiken.

Természetesen annak sem kellett elkeserednie, aki esetleg valami okból nem tudott beöltözni. Neki Bárdi Andrea művésztanár segített, mivel a közreműködésével álarcokat készíthettek a gyerkőcök. A sláger a Batman volt. Azért nem a denevérember volt az egyetlen szuperhős, hiszen a csodálatos Pókember is tiszteletét tette a pénteki farsangon.

A Pókember bátor, főleg, ha az apu térdén állva szállhat szembe a gonosszal

Munkatársunktól. K.