Két évtizede folyamatosan települési képviselő Grezsa István, aki az elmúlt időszakban több alkalommal is arra hívta fel a figyelme, hogy nem szabad összekeverni az időközi polgármester-választást az áprilisi parlamenti választással.

„Meglepődtem, hogy egyre inkább országos politikai fókuszba kezdett kerülni a vásárhelyi választás, és egyre több és több olyan vélemény és jelenség tűnt fel az itteni kampányban, amely messze nem Hódmezővásárhelyről, a jelöltekről szól, és messze nem a város jövőbeli terveiről. Ez meglehetősen zavar” – fejtette ki Grezsa István.

A képviselő szerint a város közössége elég érett ahhoz, hogy lássa ezt a folyamatot. Február 25-én nem a kormány vagy az ország, hanem a város jövőjéről kell dönteniük a vásárhelyieknek. Grezsa István szerint történelmi időszakot él át Hódmezővásárhely, amely nagyban meghatározza a város jövőjét.

„A nagy ívű fejlesztéssorozat, ami most zajlik, az felülemelkedik a politikai csatározáson. Ha megfelelően, a higgadtságunkat megőrizve döntünk, akkor akár az egész évszázadra meghatározó változásokat tudunk elindítani a városban” – tette hozzá a képviselő.

Grezsa István szerint vissza kell térni Vásárhelyre, le kell szállni a magas lóról, és arról kell beszélni, ebben a városban mit kell csinálni. Ha ezzel foglalkozik minden jelölt, nincs veszélyben a város stabilitása. A teljes beszélgetést szombaton 19 órától ismétli meg a Vásárhelyi Televízió.

Forrás: Vásárhelyi Televízió