A polgármester-jelölt hosszasan ismertette, hogy a tengerentúlon, és más európai országokban milyen ismereteket szerzett, milyen kalandokban volt része. A külföldi tapasztalatszerzései után hazatérve a városházán próbált munkát találni, ám úgy érezte, hogy így nem tudott volna eleget tenni Hódmezővásárhely gazdaságának fellendítéséért.

Beszédében kitért arra, hogy sok mindenben egyetért Lázár János országgyűlési képviselővel, például abban, hogy az Európai Unió milliárdjait Magyarország nem a gazdaság fejlesztésére költötte, és ebben még fejlődni kell.

Szó esett arról is, hogy ha őt választják meg polgármesternek, a fejlesztések nem fognak leállni Hódmezővásárhelyen, azokat még ő sem tudja megakadályozni.

Ezen a választáson önök miről döntenek? Egy polgármester személyéről döntenek, de a közgyűlés, ahol 10 fideszes honatya ül, és mindössze 4 ellenzéki, az továbbra is fideszes többségű marad. Ez a polgármester, aki reményeim szerint én leszek, továbbra is végre kell hajtson mindent, amit a többség megszavaz” – mondta el dr. Márki-Zay Péter.

Dr. Márki-Zay Péter

A vállalkozóknak a jelölt elmondta, hogy meg kell tanítani a gyerekeket tanulni, hiszen nem az a fontos, amit az iskolákban megtanulnak, hanem amit az élet és a munkahelyek tanítanak nekik.

##audio:5366##

A találkozón hozzá is lehetett szólni a témához. Az egyik vállalkozó elmondta, hogy Hódmezővásárhely nem mezőgazdasági város volt, hanem ipari város. Ma már azonban hiába bővítik az ipari parkot, nem fognak benne dolgozni.

Márki – Zay Péter válaszában elmondta, hogy 2009-ben részt vett egy fórumon, és mint közgazdász elmondta, hogy a jövő nem a mezőgazdaság bővítése. „A munkaerőt sajnálatos módon nem a magyar mezőgazdaság szívta fel, hanem a nyugati ipar” – fogalmazott.

 

Sz.Viktor