40 lakos kereste fel problémáival Lázár János országgyűlési képviselőt a szombati fogadóóráján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter összefoglalójában elmondta: lakásügyben és szociális problémák kérdésében keresték meg többen is.

„A lakások esetében nehéz segíteni, ugyanis ez a város ügye és nem az országgyűlési képviselőé, de beszéltünk a tisztviselőkkel és az alpolgármester úrral a témában. Talán a Minőségi otthoncsere program segíthet a mobilizációban.” – mondta Lázár János.

A szociális problémákkal kapcsolatban az országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy a munkaügyi központ sok lehetőséget kínál fel most az érdeklődőknek. Hozzátette: látszik, hogy az emberek a közmunkából mennek át a piaci munkába, ebben segített a lakosoknak a Járási Hivatal közreműködésével. Voltak olyanok is, akik vállalkozás fejlesztés, illetve különböző pályázatok miatt keresték fel az országgyűlési képviselőt.

A kútvölgyi lakossági fórumon emeltek hangot petíció formájában a mátyáshalmi tanyák tulajdonosai a közelben található kutyamenhely ellen, ugyanis az állatok falkába verődve randalíroznak a környéken.

„Az egyik állatvédő és a szomszédok konfliktusát is kezelni kellett, hiszen a Csomorkányi út környékén ez egy probléma. Egy jó szándékkal kutyamenhelyet működtető hölgy, ugyanis hazaviszi a kutyákat, azok kiszabadulnak, és a környékbeliekre támadnak.” – mondta Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott, hogy a Járási Hivatal jár el a „kutyával való veszélyeztetés” szabálysértés tényállása ügyében és a hölgyet arra kell kötelezni, hogy az állatokat a portáján belül, kennelben tartsa. Ami kutya kint marad, azt össze fogják szedni.

n.j.