Óriási öröm érte pénteken a Czipak családot. Makó Honvéd városrészében élő 4 gyermekes édesanya, Czipak Gyula Lászlóné ugyanis egy mosógépet kapott ajándékba A DK segít! program keretében. Az eszközt, illetve mosószert, öblítőt és a kicsiknek csokoládét ekkor adta át neki Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületi elnöke.

– Hónapokkal korábban elromlott a gépünk, javítani nem volt érdemes, újat venni pedig nem tudok – sorolta az édesanya. A két nagyobbik csemete általános iskolás, a kicsik viszont ovisok, így szinte naponta kell rájuk mosni. – Többnyire kézzel csináltam, de szerencsére nagyon jó viszonyban vagyok a szomszédasszonnyol, aki számos esetben kölcsönadta az övét – avatott be a részletekbe Czipak Gyula Lászlóné.

A legnagyobb lány már sokat segít az édesanyjának a háztartásban. – Ha van ideje, ott áll mellettem a konyhában és figyeli, hogyan és mit főzök, s a kisebb dolgokat már egyedül is megcsinálja – folytatta Czipak Gyula Lászlóné. Az édesanya szeretné, ha mosni is tudna, így azt tervezi, megmutatja neki, miként is kell használni az új gépet.

– Nagyon sokan megkeresnek minket azzal, hogy segítsünk, valaki ruhát kér, mások tartós élelmiszert, de olyan is volt már, hogy bútor ügyében fordultak hozzánk – vette át a szót Mucsi Tamás. A párt választókerületi elnöke kifejtette: ez az egész A DK segít program onnan indult, hogy a nehéz helyzetben lévő makói családok gyermekeinek akartak kedveskedni egy kis édességgel, gyümölccsel, s ebből nőtte ki magát a kezdeményezés. Azóta több civil szervezettel, magánszeméllyel is összedolgozva támogatják a rászorulókat.

Munkatársuntkól. K.