A “Természeti alapú közösségfejlesztés az önkéntesség útján” című projekt a Széchényi 2020 kormányprogram keretén belül valósul meg.

A Csodás Hagyatékunk Kulturális és Hagyományőr Egyesület Akadémiája olyan 18 és 22 év közötti fiataloknak kínál ingyenes komplex képzést, akik már leérettségiztek, de jelenleg nincs tanulói jogviszonyuk és bejelentett állásuk. A fél éves program első turnusa idén februárban indul. Ennek része egy elméleti alapképzés, amely bevezet a társadalmi felelősségvállalás és a civil szféra világába, többek között gazdasági, pénzügyi, jogi és vezetéselméleti kurzusok segítségével. A tanulók a gyakorlati képzés részeként egy 100 órás angol nyelvi képzést teljesíthetnek vagy B kategóriás jogosítványt szerezhetnek. Mindezeken felül motoros kishajóvezetői felkészítésben is részt vesznek. A képzés célja, hogy a résztvevők meglássák a civilségben és az önkéntességben rejlő gazdasági és társadalmi lehetőségeket, így kapva átfogó felkészítést az életre.

A programról részletes tájékoztatást január 26-án 15 órától a Somogyi könyvtárban kaphatnak az érdeklődők a Csodás Hagyatékunk Egyesület nyílt napján. Az érettségi előtt állókat is szívesen látják, ugyanis a következő 2 évben több turnusban indulnak csoportok.

forrás:
Gyuris-Karancsi Dóra