Az iskola életében és hagyományrendszerében kiemelt helyet foglal el az advent szellemisége, minden évben próbálják átadni az ünnep üzenetét az itt tanuló diákoknak. Most egy városi rendezvény és összefogás keretében történik mindez, ugyanis rajzpályázatot hirdettek az advent témakörében.

Arra próbálják nevelni a gyerekeket, hogy az advent, ne a csillogásról és a pénzről szóljon, hanem próbálják megtalálni az igazi értékeket. Az iskolában minden évben van szeretet doboz gyűjtés is, ezt az idén is rekordszámmal hozták be a családok. Ilyenkor szokás még az is, hogy ebben az időszakban jó cselekedeteket gyűjtenek, melyek számítanak otthon, de az iskolában is. – számolt be a pályázat hátteréről Juhászné Wolf Edit, az intézmény vezetője.

A rajzpályázatra nem kötöttek ki technikákat, csak az a fontos, hogy a szeretet, és az advent értékei tükröződjenek a pályamunkákban. A rajzokat a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában lehet leadni péntek reggelig. Később a legjobb művekből kiállítás nyílik a BFMK-ban, és december 2-án meglepetésre is számíthatnak a pályázók.

sk