A nyílt napot összefüggésben a felújítással rendezték meg. Itt elsősorban a szülőkre, pedagógusokra gondoltak, azokra is, akik esetleg már nyugdíjban vannak, de mégis kíváncsiak, hogy a sok-sok év után, milyenné változott az óvoda. Erre az alkalomra készültek egy projektoros vetítéssel is, amelyen képekkel példázták, hogy milyen volt, és milyen lett az óvoda külseje és belseje. „Most az is tájékozódhatott, aki esetleg semmit nem tudott a felújításról, ugyanis az egész munkafolyamat fényképezve volt. „ – árulta el Maksa Zsuzsanna, a Hódmezővásárhelyi Egyesített óvoda Oldalkosár utcai tagintézményének vezetője.

Az óvodában dolgozó pedagógusoknak hatalmas mérföldkő a felújítás, amely abban nyilvánul meg, hogy maga a munkakörnyezet jelentősen megszépült. Az elmúlt harminc évben nem volt ilyen mértékű megújulás, így már nagyon ráfért az intézményre a festés, az ajtók lecserélése, a mosdók csempéinek kicserélése. Az esztétikus környezet a gyerekeknek is óriási örömet okozott. Kaptak azonban eszközöket is, mely a gyerekek kiszolgálását teszik könnyebbé. Ide érthető a mosogatógép, mely a városban itt van először, az új tálaló kocsik, valamint egy új mosógép is.

Jelenleg hatvannégy kisgyerek jár az óvodába, három csoportban. Fontos újítás még, hogy akadály mentesítve is lett az óvoda, ugyanis az Oldalkosár utcán sajátos nevelési igényű gyerekek is járnak, most pedig két olyan kisgyerek is van ebben a tanévben, akik mozgásukban akadályozottak, így nekik is könnyebbek a mindennapjaik.

Bányai Boglárka Lili, Háry Leó, és Leszkó Zsófia nagyon élvezi a megújult óvodát. Elmondták, hogy azt szeretik a leginkább, hogy szép színes az óvoda, újak a játékok, és a mosdóban a csempék is nagyon szépek szerintük. Amikor beléptek az új óvodába, azt érezték, hogy ez a legjobb óvoda! – mondták el a fiatalok.

sk