Testületi ülést tartottak kedden Kiszomboron. Ezen a grémium módosította a költségvetési rendeletet. – Erre azért volt szükség, mert újabb tételeket kellett bevezetnünk – nyilatkozta Szegvári Ernőné. A polgármester hozzátette: a településrendezéssel kapcsolatos partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet is alkottak.

Szegvári Ernőné polgármester

– A tavalyi esztendőben 157 köbméternyi szociális alapú tüzifát tudtunk kiosztani a rászorulók között, az idén jóval nagyobb mennyiségben tehetjük ezt meg – folytatta a község vezetője. Ebben az évben 229 köbméternyi kemény fát rendelt az önkormányzat. A tüzelő költségét az állam fedezi, a településnek csak a szállítást és az ÁFA-tartartalmat kell kifizetnie. A pontos összeg még nem ismert. A fa egy része már meg is érkezett Kiszomborra.

Az egyes pénzbeli, illetve természetbeni támogatásokról szóló rendeletüket is módosítaniuk kellett kedden a képviselőknek. Ezt annak érdekében tették, hogy karácsonykor ajándékkal lephessék meg a kiszombori bölcsődéseket, óvodásokat és általános iskolásokat.

A korábbi esztendőkben elkészült a Rónay-kúria felső szintjének részbeni felújítása. – Ezt a munkálatot szeretnénk folytatni a Területi Operatív Program támogatásával – fejtette ki Szegvári Ernőné. A keddi ülésen szóba került az, milyen formában írják ki a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési pályázatot.

Munkatársunktól. K.