Zajlanak az étkező felújításával kapcsolatos munkálatok

Hegedűs Zoltán alpolgármester elmondta, a tavalyi esztendőben mintegy 100 millió forint értékben cserélték ki az intézmény nyílászáróit, és látták el az épületet hőszigeteléssel. „A felújítássorozat az idei évben folytatódott, a kormánytól mintegy 181 millió forintot kapott a gimnázium, belső felújításra. Ebből az összegből már megújultak a tantermek, beleértve a burkolatokat is, illetve az ajtókat, továbbá felújították a vizesblokkokat is.”

A felújított vizesblokk egy részlete

A gimnáziumban jelenleg az álmennyezet cseréje zajlik, amely még ezen a héten elkészül, ezzel párhuzamosan már hozzáláttak az iskolai étkező felújításához és bővítéséhez is.

„Tavaly, amikor a diákönkormányzat képviselőivel és Balázs Józseffel, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatójával találkoztunk, felmerült a diákok részéről, hogy az étkező felújítása is időszerű lenne. Azt gondoltuk, ez nagyon fontos kérdés, és tennünk kell valamit, hiszen mintegy 700 diák étkezik minden nap az intézményben. Egy olyan étkezőt kapnak, amelyhez hasonló nincs a városban, ez mintaként szolgálhat a többi iskolában. Úgy gondolom, sikerült egy, a diákoknak tetsző, a fiatalok által szerethető, izgalmas belső teret tervezni, amely a gyakorlatban is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Nem csak a meglévő étkező kerül felújításra, hanem ki is lesz bővítve, ezzel biztosítva a komfortos étkezést modern környezetben” – mondta Hegedűs Zoltán, majd hozzátette, az új ebédlő várhatóan november végére készül el.

A jelenlegi állapot a gimnázium étkezőjében

 

Az új étkező látványterve fotó forrása: Török Anita

Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója elmondta, az étkezőkben az első 8 évfolyam diákjai étkeznek, ez naponta mintegy 700 főt jelent.  “Ez a 700 fő nagyon komoly létszám, ezért is volt égetően szükség a bővítésre. Sokkal komfortosabb és kényelmesebb lesz az új és kibővített ebédlőben történő étkezés, és bízunk abban, hogy a felújított térben megnő az étkezést igénylők száma is.”

Fotó forrása: Török Anita

Már a látványtervek alapján is látszik, hogy izgalmas, energikus színvilág, modern környezet és egy különleges közösségi tér várja majd az étkezőket az intézményben.

Hegedűs Zoltán és Árva László

A jelenleg mintegy 1020 fős tanulói létszámmal rendelkező, nagy múltú intézmény jövőre pedig még tovább bővül. A Modern Városok Program keretein belül közel 1,5 milliárd forint értékben épül egy körülbelül 1000 négyzetméteres, kétszintes szárny, amely közösségi térként is funkcionál majd. Ennek részleteiről bővebben itt olvashatnak.

Ács Helga