Bár a Halloweennek a rúdtánc kevésbé klasszikus eleme, a rendezvény szervezői úgy gondolták, hogy a tavalyi buli után emelik egy kicsit a téteket, és megpróbáltak még érdekesebb, izgalmasabb programokkal, produkciókkal előrukkolni. Az egész Újvárosi játszótért feldíszítették: pókhálók, tökgirlandok, denevérek sejlettek fel a fákon, padokon, játszóeszközökön.

Farkas Sándorné

„Nagyon megtetszettek nekünk a Pole Magic Rúdtánc Stúdió légtornász bemutatói, amelyek a cirkuszok világát idézik. Úgy gondoltuk, hogy nagyon jó mutatvány lenne, ha egy fáról lelógva hajtanának végre a lányok különféle látványos produkciókat, és egyfajta „dekorációként” beépülnének a rendezvényünkbe” – fogalmazott Farkas Sándorné, az egyik szervező, aki azt is hozzátette, hogy a program megvalósításába főként a Nádor utcai Óvoda szülői közössége kapcsolódott be. Nagyon összeszokott társaságról van szó, még azok is rendszeresen részt vesznek egy-egy program megszervezésében, akiknek a gyermeke már elballagott az oviból.

Galamb Norbert, Galamb Roland és Galamb Sándor

A szülők mellett nagyon sokan mások is támogatták a rendezvényt, így például a Car Fanatics Garage is. „Egyrészt a gyerekek miatt jöttünk ki erre az eseményre, hiszen a mieink is itt szaladgálnak valahol a többiek között. Másrészt tudjuk, hogy nagyon szeretik az autókat. Úgy látom, hogy szeretik is, de nemcsak ők, hanem az apukák is megnézik a versenyautókat” – fogalmazott Galamb Roland, a cég egyik társtulajdonosa, akit tulajdonostársai, testvérei is elkísértek.

Az est egyik leglátványosabb része a rúdtáncos lányok bemutatója volt, akik ég és föld között lebegve, maguk is ijesztő sminkben kápráztatták el a pókemberek, boszorkányok és koponyáknak maszkírozott figurák seregét.

A hagyományos elemek közül pedig nem maradhatott ki a tökszépségverseny, illetve mindenféle „szellemes” étek, valamint a maszkák lampionos felvonulása sem.

ÉR.