Ahogy megírták a leckét vagy befejezték a munkát, már sietnek is próbára a Makói Teátrum tagjai. Az amatőr színjátszók között ugyanis diákokat, tanárokat, bolti dolgozókat, de nyugdíjasokat is találni. Egy azonban közös bennük, s az a színjátszás szeretete.

Péntek este a Hagymaház közönsége a Csontkomédiát tapsolhatta végig. A makóiak számára nem ismeretlen az amatőr színjátszás, hiszen korábban működött a városban egy társulat, de már régóta feloszlott. Most újraélesztették ezt a szép hagyományt. A Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetőjét, Varga Norbertet kérték fel arra, hogy összehozzon egy jó csapatot. Ez sikerült, hiszen a társulat azóta is remekel.

A színjászók között van Leczki Zsolt Sándorné is. – Az egyik nagy makói áruházban dolgozom árellenőrként, három kisgyermekem van – tudtuk meg tőle. A Csontkomédia első eladásában a kocsma Manciját alakította, a másodikban viszont egy férfi bőrébe bújt. Az utóbbi oka, hogy mindösszesen három férfi van a társulatban, így elengedhetetlen, hogy nők alakítsák az ő szerepüket is. Leczki Zsolt Sándorné azt is elárulta, miért nem szeretné, ha a csemetéi megnéznék ezt a darabot, íme:

##audio:5022##

Közgazdász és jogász végzettségű tanár is erősíti a Makói Teátrumot. – Jelenleg a keriben oktatok, nagyon örülök annak, hogy az iskolában is kamatoztatni tudom azt, amit a színpadon Norbitól tanulok – vette át a szót Szabó Tibor. A pedagógus a Csontkomédia második előadásában egy Afrikából hazatérő tudóst személyesített meg, akinek küzdenie kellett azért, hogy visszahódítsa az itthon maradt feleségét. A színjátszásról itt beszél Szabó Tibor:

##audio:5021##

Munkatársunktól. K.