Az állatok minden gyerek szívéhez közel állnak, legyen szó kutyáról, macskáról, haszonállatról, vagy épp vadon élő nagyvadakról. Az állatok világnapja alkalmából a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai tagintézménye is megörvendeztette a gyerekeket, ugyanis a kishomoki Mázlis Állatotthon három lakója érkezett az óvodába.

Az intézményben már évek óta szokás, hogy az állatok világnapján Zagyi Imre, az állatotthon vezetője kisállatokkal lepi meg az ovisokat. Három kisállat, két kutyus, és egy macska okozott felhőtlen örömöt a kicsiknek, és láthatóan a pedagógusoknak is.

Az intézményben külön foglalkozásokat is tartanak, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a felelős állattartásra. Külön témaköröket állítanak fel az erdei állatokra,a a vadon élő állatokra, vagy épp a házi kedvencekre.

Már hosszú évek óta meghívjuk az állatotthon lakóit, akiket Zagyi Imre nagy örömmel hoz el hozzánk. Ilyenkor beszélgetünk a gyerekekkel az állatokról, megkérdezzük, hogy kinek milyen házi kedvence van otthon, illetve, hogy hogyan gondozzák őket. Mindez nagyon fontos, hiszen az állatgondozás az ember feladata, és fontos, hogy már a gyerekek is tanulják meg a felelős állattartás alapjait.” – mondta el Maksa Zsuzsanna, óvodavezető-helyettes.

Maksa Zsuzsanna

Az óvodások és szüleik egy kis ajándékkal is készültek Lolának, Bolának, a két kutyusnak, és Hercegnőnek, a cicának, valamint a Mázlis Állatotthon minden lakójának, ugyanis eleséget gyűjtöttek nekik, hogy finom falatokkal tudják megünnepelni az állatok világnapját.

Nagyon szeretem az állatokat, főleg a kutyákat és cicákat. Sajnos otthon nekünk nincs állatunk, de nagyon szeretnék. Apáék azt mondták, hogy akkor lehet majd, ha nagy leszek, így még várnom kell egy kicsit, de nem baj, akkor is örülni fogok majd egy kisállatnak.” – mondta el Bodor Vivien, az óvoda 5 tanonca.

Vivien

Kata szintén 5 éves, és nagyon szereti az állatokat. A ló a kedvenc állata, és lovagolni is szokott. Otthon két macskájuk van, Sziszi és Trixi, valamint tyúkokat is tartanak. Kutyát is szeretne, de a kis négylábú érkezésére még várni kell.

Kata

 

Sz.Viktor