Kis műanyag KRESZ-táblák, valamint hatalmas kockákból álló térbeli puzzle alkotta a jelentős részét annak az ajándékcsomagnak, melyet a makói rendőrség kapott. A kisdiákok balesetmentes közlekedését segítő felszereléseket szerdán Tóthné Balázs Andrea, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) vezetője adta át Palicz András ezredesnek, városi rendőrkapitánynak.

– Az ENI még 2016 novemberében pályázott óvodai és iskolai szociális munka fejlesztésével kapcsolatban, melyen sikerrel jártunk, s majd 40 millió forintos támogatást nyertünk – nyilatkozta Tóthné Balázs Andrea. A lényeg, hogy 2018. szeptember elsejétől a gyermekjóléti központoknak kötelező lesz óvodai, iskolai szociális munkát végezniük, s ezt Makón, illetve a kistérség településein kell majd megvalósítani. Ez a pályázat ennek az előkészítését segíti.

– Ebbe a programsorozatba makói és kistérségi oktatási intézményeket, valamint számos szervezetet, így a rendőrséget is bevontuk – folytatta az ENI vezetője. A jövő évi kötelező feladatellátás előtt számos programot rendeznek majd az előkészületi időszakban, melyeket Tóthné Balázs Andrea itt részletezi:

##audio:4852##

– A balesetmegelőzést nem lehet elég korán elkezdeni, s a kicsiknél ezt a legszélszerűbb játékos formában megtenni, erre nagyon jó lehetőségünk nyílik ezekkel az új eszközökkel – vette át a szót Palicz András. Az ezredes hozzátette: az is nagyon fontos, hogy a gyerekek ezeken a találkozásokon megtapasztalják, hogy nem kell félni a rendőröktől, hiszen ők segíteni akarnak nekik. Palicz András ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4853##

Munkatársunktól. K.