Gyermekzsivajtól volt hangos szombaton a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium, illetve környéke. Nem a hétvégi tanítást állították vissza a makói intézményben, hanem vidám családi napot szerveztek. Az Erasmus Plusz pályázat keretében megvalósuló Nemzedékek Hídja sokakat vonzott, a gyerekektől kezdve egészen a nagymamákig, nagypapákig. A program lényegét Vargáné Nagyfalusi Ilona itt foglalja össze:

##audio:4833##

Érdekes és tréfás feladatok is várták a vendégeket. Így például vakon kellett egymást sütivel megetetni, az ezt figyelők jókat nevettek azon, mikor a felek egymás arcán szétkenték az édes tölteléket, miközben keresték a másik száját. A sok finomságot le is kellett mozogni, s ebben nagy segítséget nyújtott Kiss Jakabné dr. Szedoglavits Jolán aerobic oktató. A diákok is segédkeztek a különféle feladatok végrehajtásában. Két nyolcadikos, Burger Benedek és Széll Sándor is azon fáradozott, hogy az állomásuknál mindenki kiválóan szórakozzon.

Almási Zoltán Nimród nagyon jól érzi magát a Szignumban. – Kedvencem a testnevelés és az angol, a tesit azért szeretem, mert sokat lehet mozogni, az angollal pedig a későbbiekben jól fogok majd boldogulni – összegzett a negyedikes fiú. Ahogy a többiek, ő is sok mindent kipróbált a szombati családi napon. Nem csupán az iskolában, az udvarában, hanem az előtte lévő parkban és a templomkertben is számos program várt mindenkit. Így például sorversenyek, ügyességi feladatok.

Öt hatalmas üstben rotyogott a babgulyás. Ami finom étek, de utána kell valami desszert! Közel 600 adagnyi palacsintát sütött a SZÖSZ, vagyis a Szignum Önkénteseinek Szervezete. Huszonöt liter tejet, ugyanennyi kiló lisztet és 75 darab tojást használtak fel. – A legfontosabb célunk ezzel a nappal az volt, hogy kis közösségek jöjjenek létre, a meglévők pedig jól működjenek, vagyis egy híd alakuljon ki a nemzedékek között – összegzett Gulyás Attila, az iskola pályázati felelőse.

Munkatársunktól. K.