Kígyózó sorokban álltak az emberek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ lépcsőin, a véradó központ ajtajánál. Az intézmény legfelső emeletén várták a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének tagjai az érkező véradókat. A sor vége, a földszintnél volt. A lépcsőfordulókba is székeket kellett elhelyeznie a szervezőknek, az érkező lakosok számára.

Az irányított véradással 0 Rh pozitív vércsoportú donorokat toboroztak egészen délig a BFMK-ban, majd hétfőtől bármelyik véradó állomáson lehet vért adni. A szombati véradáson, közel 150-en fordultak meg, tájékoztatott Héjjáné Borbás Anikó, a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének hódmezővásárhelyi területi vezetője.

##audio:4832##

Ismételten bebizonyította Hódmezővásárhely, hogy egy összetartó közösségként képes tenni azért, hogy segítsen azon, aki bajban van. A véradás, azonban nem csak az ilyen esetekben fontos, bármikor történhet baleset, bármikor szüksége lehet bárkinek vérre, hiszen az élet a legfontosabb kincs és nem lehet előre tudni, mikor fog ez a kincs veszélybe kerülni.

n.j.