Az összefogás és tolerancia jegyében telt a délelőtt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, Hódmezővásárhelyen. A tolerancia napon az a legfontosabb, hogy a programokon származástól, nemzetiségtől függetlenül együtt vegyen mindenki részt. – mondta Mátray Attila, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

“Az egymás iránti tisztelet és az együtt élés jegyében szerveztünk családi és gyermekprogramokat. Az együttélés szabályai rendkívül fontosak, amihez a kölcsönös, egymás iránti tisztelet nélkülözhetetlen. ” – mondta Mátray.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kresz tesztel és egy kerékpáros pályával készült a rendezvényre, ahol mindenki kipróbálhatta, mennyire ügyes biciklivel.

A rendezvényen ugrálóvár is várt a gyermekekre, ahol együtt élvezhették a játék örömét származástól függetlenül. A kicsik és nagyok számára is készültek arcfestések, valamint csillámtetkót is szerezhetett magának minden résztvevő.

A Magyar Vöröskereszt Hódmezővásárhelyi Területi Szervezeténél, pedig vért lehetett adni. A program szerinti általános véradás, irányított véradás lett a kishomoki vonatbalesetben sérült fiatalember megsegítése céljából. A városi tolerancia napja, így valóban arról szólt, hogy egy egész város összefog egy nemes cél érdekében. Egymás mellett, együtt, egymásért.

n.j.