Felpezsdült az élet a Bodzási úti iskolában szombaton. A Varga Tamás Általános Iskola diákja, a családjukkal együtt vettek részt az intézmény által szervezett családi napon.

Minden osztálynak volt egy saját állomása, ahol kreatív feladatokkal készültek. A diákönkormányzatban húzták ki az osztályok képviselői a témaköröket, amik köré az általuk felállított pontok témáját építeni kellett. A rendezvényt, a népmesék napján szervezték meg, így az őszi népszokások és mesék köré voltak felépítve a  feladványok.

Ménesi Enikő, 7.a osztályos tanuló, a diákönkormányzat tagja elmondta, hogy hetek óta készülnek a rendezvényre.

“Amikor kiderült, hogy mit kell az osztályoknak csinálni, akkor mindenki összedugta a fejét és ötleteltünk, hogy minél jobb feladatokat találjunk ki. Az én osztályom az őszi népszokásokat húzta, így van nálunk kukoricamorzsolás, diótörést, és népi szokásokat kell kitalálni a résztvevőknek az állomásunkon.”

Az induló csapatokra rengeteg tennivaló várt. Lehetett gumicsizmát dobálni, gyufafeladványokat megoldani, zsákban ugrálni, diót törni, a sornak nehéz hiánytalanul a végére érni.

Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy 18 állomást állítottak össze közösen a gyermekekkel.

“Mindenki kapott egy menetlevelet, amibe minden 4 fős csapat gyűjtheti a pontokat. Egy iskolagyűlésen mindenképp szeretnénk azokat az osztályokat kiemelni, akik a legtöbben eljöttek, de a feladatokat is értékelni fogjuk a résztvevők visszajelzései alapján.”

Az iskolába járó 460 gyerek, szüleivel együtt utaztak ki biciklivel, gyalog, vagy gépkocsival a Bodzási úti iskolához, ahol közösen vettek részt a diákok és tanárok által felállított állomáspontok kreatív feladataiban.

n.j.