Lakossági fogadóórát tartott pénteken délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője Makón. A városházi irodájában összesen tizenkilencen keresték fel a politikust különféle ügyes-bajos ügyekkel.

Ahogy korábban, így a mostani fogadóórán is elsősorban szociális jellegű témákban kértek segítséget a minsztertől a makóiak, illetve a kistérségben élők. Olyan is eljött, aki lakhatási problémával küzd, más pedig a fogyatékkal élők számára nyújtandó támogatásról kérdezett. Most is szóba került a deviza- és a jelzáloghitel is.

Az országgyűlési képviselőtől vártak megoldást a kikapcsolt elektromos szolgáltatás visszaállítására is. Emellett a fiatal gazdálkodók számára kiírt pályázatok után is érdeklődtek. Még olyan is eljött, aki könyvet szeretne megjelentetni, de egyedül nem tudná megoldani.

Kerekes László és felesége

Kerekesék Rákosról jöttek. – Lassan két évtizede húzódik egy földügyünk, a feleségemnek és testvéreinek visszajárna egy-egy terület, a páromon kívül a többiek ezt megkapták, ő még mindig nem, hátha Lázár János tud valamit lépni az ügyben, ezért vagyunk itt – árulta el az iroda előtti folyosón a férj. Körülbelül 1 hektárról van szó, melyet a téeszesítéskor elvettek tőlük. – Már több alkalommal jártam a szövetkezetnél, a szakhatóságoknál, de még mindig nem történt semmi a nagyjából 2 millió forintot érő földdel kapcsolatban – panaszolta Kerekes László. Azt a választ kapták, hogy megnézik, pontosan hol is van ez a föld, ki a jelenlegi tulajdonosa, s ezt követően tudnak konkréten lépni az ügyben.

Munkatársunktól. K.