Lakossági fórumot tartott péntek este a makói Korona Konferenciaközpontban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester. Elsőként a városvezető ismertette azokat a legfontosabb fejlesztéseket, melyek elindultak a településen, s azokat is, melyeknek most zajlik az előkészítése. Makó az elmúlt három esztendőben összesen több mint 21 milliárd forintra pályázott.

A polgármesteri tájékoztató után Lázár János arra biztatta a hallagatóságot, hogy kérdezzenek, illetve mondják el véleményüket. Többen is éltek ezzel a lehetőséggel. Juhász Ferenc például azután érdeklődött, mikor indul el a piac fejlesztése. Tóth-Kása László pedig az úgynevezett Bérpalota felújítását hiányolta. De arra is kíváncsiak voltak a jelenlévők, hogy az önkormányzat tervezi-e fecskelakások kialakítását a fiatalok számára. A kérdésekre Farkas Éva Erzsébet polgármester adta meg a válaszokat, íme:

##audio:4827##

Szénási László a Makovecz-épületek gazdaságtalan üzemeltetése, s ezen belül a szerinte nem megfelelő módon elvégzett tetőfedések miatt kért szót. – Ezekre az épületekre költeni kell, s nem is keveset, de ebben a makói önkormányzat segítségére siet a kormány – kezdte a válaszát Lázár János. A miniszter ennek kapcsán kitért arra a Makovecz-örökségre, vagyis a Hagymatikumra, melynek a tervezett bővítése most a leginkább foglalkoztatja a makóiakat. – Azt tapasztaltam, hogy a helyi baloldal szemében szálka az uszoda, ezért a legutóbbi testületi ülésen, melyen személyesen is részt vettem, arra kértem a képviselőket, hogy ne keverjék bele a politikát a fürdőfejlesztésbe – folytatta a politikus. Lázár János ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4828##

A közlekedés és ezen belül a vasúthálózat esetleges fejlesztése is terítékre került. Innen egyenes út vezetett a térség integrációján keresztül addig, hogy Csongrád-Csanád nevet kapja meg a megye 2020. június 4-én, vagyis a trianoni békediktátum 100. évfrodulóján. Lázár János azon bejelentését, hogy a Parlament erről kedden várhatóan pozitívan fog dönteni, hatalmas taps kísérte. Többen is elérzékenyülve reagáltak erre. Így például dr. Sánta Sándor települési képviselő, aki egykoron még polgármesterként is emellett kardosokodott. Kómárné dr. Nagyfalusi Mária elmondta: nagyon örül ennek, hiszen amikor a Csongrád Megyei Közgyűlés tagja volt, javasolta ezt, de leszavazták. A megye átnevezése kapcsán Lázár János a következőket mondta:

##audio:4829##

Munkatársunktól. K.