A Makói Óvodában már hagyománynak számít: ha ősz, akkor vidám családi nap. Természetesen minden esztendőben más és más programmal kedveskednek a gyerekeknek és szüleiknek. Az Erdélyi püspök utcai tagintézményben pénteken délután az állatok és a növények játszották a főszerepet. Így egy jól felszerlt tanyán találta magát az, aki belépett az ovi udvarára.

– Nagyon sok ötlettel érkeztek a kollégák, a lényeg az volt, hogy mindent egy családi gazdaság mindennapjaihoz lehessen kötni – nyilatkozta Martonosi Szilvia. A Makói Óvoda intézményvezető helyettese hozzátette: az állatsimogatótól kezdve a termésekből faragáson át egészen a játékos betakarításig szinte minden szerepelt a palettán. A kicsik élvezettel próbálták ki, milyen a kukoricatörés, milyen selymes szőre van egy bocinak vagy egy nyuszinak.

A szülők sem üres kézzel érkeztek: ki sütit, ki pedig szendvicset hozott. – A kisebbik lányom, az 5 éves Lara itt középső csoportos, valamint a nagyobbik is innen ballagott el, ezért szívesen részt veszünk az intézmény ezen programján – tudtuk meg László Zoltántól. Az édesapa a Váll-Ker Kft.-nél dolgozik, s a cégvezetés jóvoltából két kemencét is üzembe helyeztek az oviban, melyekben finom kenyérlángost sütöttek.

Az ovi dolgozói nem csupán a különböző állomásokon kalauzolták a kicsiket és szüleiket, hanem egy táncos produkcióval is meglepték a vendégeket. A hatalmas bálákból kreált székek, asztalok mellett sokkal jobban estek a finom falatok, illetve a játék is érdekesebb volt. A nap lényege: a gyerekek megismerhették, milyen is az, ha egy tanyán élnének.

Munkatársunktól. K.