Promenad.hu: Az új laborcsomagok összeállításánál milyen szempontokat vett figyelembe?

Dr. Fejes Kinga: Ezek a csomagok úgy vannak összeállítva, hogy bizonyos problémákat, esetleg egy vizsgált területet ölelnek át. A vizsgálatok, amellett, hogy a legtöbb információt adják az adott problémáról, árfekvésében is sokkal kedvezőbb, mintha egyesével kérnénk meg a vizsgálatokat.

Promenad.hu: Mennyit lehet ezekkel a laborcsomagokkal spórolni, azzal, hogy egyszerre kérik ki a vizsgálatokat, nem egyesével?

Dr. Fejes Kinga: Akár 5-6000 forintot is.

Promenad.hu: Kiknek szól az Élni jó! Csomag?

Dr. Fejes Kinga: Az Élni jó! Csomagnak az a lényege, hogy gyakorlatilag az összes szervet felölelve, az anyagcserét átnézve, a veseműködést, a szívet, a májat, a cukorháztartást, a pajzsmirigynek a működését megvizsgálva, ad egy általános információt. Ezt érdemes akár az egészséges embereknek is időről-időre elvégeznie. Ha minimális tüneteket érez az ember, de nem tudja lokalizálni, hogy hol van pontosan az elváltozása, akkor ezzel a vizsgálattal, csomaggal ezt is ki lehet deríteni.

Promenad.hu: Miben több ez, mint egy „mezei” laborvizsgálat?

Dr. Fejes Kinga: Ez a laborvizsgálat, amit én végzek, annyival több talán, hogy itt orvossal találkozik a páciens mindjárt akkor, amikor levesszük a vért. Ez nem a szúrásnak a technikájára vonatkozik, hiszen az asszisztensnők csodálatosan tudnak szúrni. Arról van szó, hogy a problémákra gyorsabban rá lehet találni, ha van egy kis eszmecsere, és megbeszéljük, hogy milyen vizsgálatokat javaslok én.

Promenad.hu: Milyen időközönként érdemes elvégeztetnünk egy ilyen általános kivizsgálást magunkon?

Dr. Fejes Kinga: Amennyiben az ember fiatal és nincsen panasza, kétévente érdemes. Az évek múlásával már évente ajánlott, még akkor is, ha nincs különösebb panaszunk.

Promenad.hu: Mennyit időt vesz igénybe egy ilyen laborvizsgálat?

Dr. Fejes Kinga: Hogyha nem lesz rosszul a vérvétel során, akkor körülbelül 10 perc. Ha valaki nincsen jól, akkor őt lefektetjük, és csak akkor engedjük ki, ha már jól érzi magát.

Promenad.hu: Beutaló kell-e ezekhez a laborvizsgálatokhoz?

Dr. Fejes Kinga: Beutaló nélkül lehet jönni, de természetesen elfogadunk beutalót is. Viszont a vizsgálat térítéses.

Promenad.hu: Hogyan lehet igénybe venni ezeket a vizsgálatokat, akár az Élni jó! Csomagot is?

Dr. Fejes Kinga: Be lehet jelentkezni akár személyesen is a Fontanában [Hódmezővásárhely, Ady Endre út 5.], vagy telefonon keresztül is, a 30-as 290-66-78-as számon közvetlenül velem lehet beszélni. Ezt azoknak ajánlom, akik bizonytalanok abban, hogy milyen vizsgálatra is lenne szükségük, és ebben kérnek tanácsot.

ÉR.

Dr. Fejes Kingával következő héten a hajhullás okairól, illetve vizsgálati lehetőségeiről beszélgetünk.