“Közös út, közös jövő”- ez a szlogenje a 2017-es Európai Mobilitás Hetének. Ez a jelmondat, pedig Hódmezővásárhelyre is igaz lesz a hétvégén. Eredetileg az autómentes nap ötlete egy francia kisvárosban született meg. Az ötlet szárba kapott és hamar világnap is lett belőle.

Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere elmondta, hogy fontos az önkormányzat számára, hogy tiszta és élhető város legyen Hódmezővásárhely, ezért is csatlakozott a település, a Slow City mozgalomhoz. Hat kategória alapján mérnek fel egy várost, amely csatlakozni kíván a mozgalomhoz, aminek a főbb pontjai a környezetvédelmi politika, az infrastruktúra, a minőségi városi szövetség, valamint a helyi termelők és termékek segítése, ösztönzése.

Az alpolgármester tájékoztatott: mindenkit megkérnek arra, hogy az autómentes nap alkalmát tartsák tiszteletben, és ha tehetik biciklivel, vagy gyalog közlekedjenek. Walterné Böngyik Terézia, a hódmezővásárhelyi Mobilitási hétnek az egyik szervezője elmondta, hogy több koncerttel és programmal, kerékpáros túrával is várják az érdeklődőket.

Ez alkalommal is megrendezik majd a sportválasztó napot, a strand mögötti rekortán futópályánál, ahova minden sportolni vágyót, sportoló megjelenésére számítanak.

n.j.