Nagy bútorszállító jármű gördült be csütörtök késő délután a szűk makói Wesselényi utcába. A Honvéd városrészben lakó Vikintháék portája előtt állt meg az autó, s kezdték lepakolni róla a különféle bútorokat és háztartási berendezéseket. Szegedi családok ajánlották fel ezeket a tárgyakat azon makóiaknak, akik igen rossz körülmények között élnek.

De hogyan is kerültek a megyeszékhelyről a Maros-parti településre ezek a felajánlások? A választ a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületi elnökétől, Mucsi Tamástól kaptuk meg. – A DK segít! elnevezésű programon keresztül, vagyis a szegediek nagylelkű segítségét a párt költségén szállítattuk ide – sorolta a politikus. Mucsi Tamás sem üres kézzel érkezett, hanem a családnak tartós élelmiszereket, a gyerekeknek pedig csokit hozott.

Mucsi Tamás elmondta: nem ez volt az első eset, s nem is lesz az utolsó, hogy olyanokon segítsenek, akik tényleg nincsenek könnyű helyzetben. A felajánlások nem csupán Szegedről, hanem Hódmezővásárhelyről és természetesen helyből, Makóról is érkeznek.

Vikintháné Mádi Krisztina egyedül neveli két kisgyermekét, a 2 és fél éves Krisztinát és a 13 esztendős Márkot. – Nagyon nehezen tudunk boldogulni, nem dolgozom, a kicsivel vagyok otthon gyesen, mindent beleszámítva úgy havi 80 ezer forintból kell kijönnünk – sorolat az édesanya. Elmondása szerint ezért is volt óriási segítség az, amit csütörtökön kaptak. Hasonló felajánlásból korábban már jutott nekik bútor és mosógép is.

Munkatársunltól. K.