Volt egyszer egy Summer Street… Nagyon gyorsan elröppent a július, szinte képtelenség összeszedni, mennyi minden történt ez alatt az egy hónap alatt. Július 3-án még mindenki ideges-izgatottan várta a startot, majd arra eszméltünk, hogy már vége is. Esőben és hőségben mindig ott voltunk, ott voltak velünk (kicsi és nagy, ismerős és kevésbe ismert is, akit a hónap végére már barátként köszönthettünk), és számos felejthetetlen pillanatot élhettünk át közösen. Sok ember összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy létrejöhessen ez az újító programsorozat. A Rádió 7 elmúlt 20-21 évében sosem volt még ilyen hosszú ideig tartó kitelepülés. Nem is sokszor adja ilyesmire a fejét a rádió – mesélte Égető Gyula, a Rádió 7 cég- és szerkesztőségvezetője, tulajdonosa.

Égető Gyula, Rókus Ákos és Herczeg Sándor

„Úgy gondoltam, hogy mivel a 20 évet betöltötte a rádió, 21. évében jár, és a munkatársaim is akarták ezt (nélkülük nem is ment volna), így amikor megkerestek az ötlettel, akkor azt mondtam, hogy ezt meg kell csinálni.” A focibiliárd ötletével Bagi Mátyás funkcionális tréner lépett elő, aki bevallatta, hogy a rendezvénnyel kapcsolatos előzetes várakozásait maximálisan túlszárnyalta a Summer Street, mivel – ahogy fogalmazott – az „ötlethez hozzájárult a Rádió 7 munkatársainak kreativitása is”. Bagi Mátyás és Égető Gyula szinte minden nap ott serénykedtek, mondhatni bábáskodtak a rendezvény felett kora délutántól egészen estig.

Égető Gyula a következőképpen foglalta össze értékelő véleményét a Summer Streettel kapcsolatban:

##audio:4429##

Természetesen nemcsak ők vették ki a részüket a munkából. A Kívánságműsor vezetői (Szeri Csaba, Szabó Viktor, Tóth Péter, Váradi Gábor) egymást váltva teljesítették a zenei kéréseket hétfőtől szombatig négy héten keresztül.

Oláh Bence, Fazekas Gábor, Szabó Viktor és Szeri Csaba

A fiúk elmondták, hogy egyrészt meg kellett szokni a technikai feltételeket, másrészt azt is, hogy ezúttal nem egy üvegfalnak és csak egy mikrofonnak beszélnek, hanem ott vannak a húsvér emberek is, akiknek arca, teste van, nemcsak egy sms, egy e-mail, vagy telefonon keresztül a hangjuk segítségével kommunikálnak a műsorvezetővel. Így minden nap minden perce izgalmas, szokatlan, akár meglepő is lehetett, de leginkább szeretetteljes. Természetesen a munkájukhoz állandó technikai háttér is kellett, amelyet Fazekas Gábor és Dudás Róbert biztosított nap mint nap, illetve a rendszer kiépítésében Tóth Péter vállalt még oroszlánrészt.

Égető Réka és Sipter Veronika

Július 29-én, a zárónapon már tényleg minden a búcsúzkodásról szólt. A gyerekek sorra jöttek oda hozzánk, a kint lévő kollégákhoz, hogy megköszönjék ezt az egy hónapot. A mi, a Rádió 7 munkatársai részéről is jár azonban a köszönet feléjük, hiszen ugyanannyi, ha nem több, élménnyel gazdagodtunk mi is. Ács Helga, Sipter Veronika és jómagam vállalkozunk arra, hogy heti 3-4 alkalommal új arcot fessünk a gyerekeknek, vagy akár a vállalkozó kedvű felnőtteknek.

Ács Helga és Hédi

Bár nem sok tapasztalattal rendelkeztünk előzetesen, a gyerekek megértőek, türelmesek voltak, és az elkészült műveket látva, hálásak is. Öröm volt látni a boldogságukat, és ha ezért még egy ölelés, puszi, vagy a Kívánságműsorban nekünk kért dal járt, az igazán bearanyozta a napunkat.

A kísérő rendezvények többi fellépője is hasonlóan arról meséltek, hogy megannyi szeretetet kaptak a kint lévőktől. Kovács Zsigmond karikaturista, Nagy Zsolt „Joe erősember, Alb Laci lufibohóc, a Kriko Gym tagjai, a Nádor utcai Óvoda bábosai, Marton Eleonóra sünijeivel, a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság munkatársai és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének Hódmezővásárhelyi Területe, az Opel C-Mobil Kft. Szegedi Márkaboltjának képviselői, profi biliárdosok és a HFC-s lányok mind-mind azért voltak, hogy az emberek jól érezzék magukat.

Hegedűs Zoltán

A rendezvénysorozat segítséget nyújtott Hódmezővásárhely önkormányzata, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, valamint a VTV is. Hegedűs Zoltán alpolgármester így nyilatkozott a Summer Streettel kapcsolatban:

##audio:4430##

Az összefoglalást azzal kezdtem, hogy „volt egyszer egy Summer Street…”. Csak remélni tudom, hogy nem csak „volt”, hanem „lesz” is…

ÉR.

Tekintse meg galériánkat az elmúlt egy hónap fotóiból!