Az egyik legfontosabb szerep az öreg locsolókocsira hárult vasárnap az aptáfalvi roncsderbis pályán. A szárazság miatt szinte nem győzték a munkát vele, de így is a por volt a legnagyobb ellenfele az indulóknak. Mintha köd borítotte volna a területet, akkora porfelhőt vertek fel a köröket rovó járművek.

A község határában egy pálya létesítésének az ötlete az egyik apátfalvi versenyzőtől származik. – Ezt még egykoron Tisza Péter, valamint az öcsém javasolta, én akkor csak a területet adtam hozzá, mert még nem versenyeztem – nyilatkozta Gabnai Győző. Az apátfalvi férfit azóta elkapta a szenvedély, s maga is volán mögé ült. A tavalyi bajnokságot meg is nyerte, s az ideit is vezeti. Az esélyekről, valamint az autójáról Gabnai Győzőt itt hallja:

##audio:4423##

Ez a pálya nem csupán a térség, hanem az ország versenyzői között egyre népszerűbb. A vasárnapi futamokon több mint harmnincan álltak rajthoz. A fő számban, vagyis a roncsderbiben három kategóriát indítottak. Emellett rendeztek még autókrossz versenyt, a legkisebbek pedig terepgokartban mérhették össze a tudásukat. Nem csupán Csongrád megye számos településéről jöttek indulók, illetve nézők, hanem többek között Kunszentmártonról és Kecskemétről is.

Apátfalván újoncot is avattak. A 15 esztendős kecskeméti Lovász Laura élete első versenyének vágott neki. – A barátaim roncsderbiznek, s nagyon sok helyszínre elkísértem őket, s ezalatt megszerettem ezt a technikai sportot – árulta el a bács-kiskuni megyeszékhelyen logisztikát tanuló diáklány. Hogy milyen esélyekkel érkezett Apátfalvára és milyen kocsival, azt Lovász Laura itt részletezi:

##audio:4424##

Munkatársunktól. K.