A Summer Street utolsó előtti napján sem volt pihenés. Aki a sétáló utcán járt pénteken délután azzal találhatta magát szemben, hogy mindenfele szálltak a focilabdák, és most nem csak a focibiliárdról van szó. A HFC női szakosztályának teljes csapatával kivonult a Rádió 7 csapatával együtt a város szívébe.

A sétáló utca pillanatok alatt átalakult egy brazilos hangulatú fociparadicsommá, ahol a kívánságműsor diktálta a ritmust a sportoláshoz. Mucsi Dénes a HFC női labdarugó szakosztályának vezetője elmondta, hogy elsősorban a női labdarúgást szeretnék népszerűsíteni azoknak a sztereotípiáknak a megszűntetésével, hogy a foci egy férfi sport.

“Négy állomáson várjuk azon bátor jelentkezőket, akik ki szeretnék hívni a lányokat, akár focibiliárdban, akár egy kettő a kettő elleni meccsen. Ezek mellett lesz egy célbarugó verseny, ahol minél messzebbről kell berúgni a labdát.”- tette hozzá Dénes.

A lányok egy dekaversenyen is megmutathatták, hogy nemtől függetlenül bárkit lemosnak a pályáról. Orovecz Éva és Hódi Katalin elmondták, hogy ők a női csapat megalakulása óta fociznak a HFC-ben.

“Én mindig is szerettem volna focizni. Eleinte zongoráztam utána hallottam, hogy megalakult vásárhelyen is a csapat és elkezdtem focizni.” – mesélte Éva.

“Engem az edzőm hívott focizni, akit nagyon szerettem, ezért rögtön mentem is. Rengeteg mindent kaptam a futballtól a folyamatos mozgás mellett. Például kitartást és sok-sok barátot.” – mondta Katalin.

A foci iránt érdeklődő lányokat hétfőn, kedden és csütörtökön este 6-tól várják edzésekre a HFC női labdarugó szakosztályának tagjai a Stadionban.

Fél hatkor Nagy Zsolt “Joe” erőemelő és társa Olajos Krisztián fekvenyomó bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A barbár ez alkalommal is elérte, hogy az állunkat a földről kelljen összekaparni. 190 kg-al nyomott fekve a végén. Az átlagember számára elképzelhetetlenül nehéz súly kinyomását Bagi Mátyás funkcionális trainer narrálta a Summer Streeten járók számára.

Joe elmesélte, hogy nagyon élvezte az elmúlt 4 hetet, amit a Summer Streeten töltött.

“Rendkívül jó érzés, hogy minden alkalommal szurkoltak nekem, akik kint voltak. A gyerekek a kedvenceim, szóval főleg a kicsik motiváltam, most is miattuk tudtam túlteljesíteni a tervezetten. Köszönöm szépen mindenkinek, hogy itt volt és végig szorítottak nekem az összes gyakorlatnál.”


Nagy Zsolt “Joe”-val legközelebb Mártélyon, augusztus 19-én lehet majd találkozni a Barbár kupán.

Holnap, azaz szombaton lesz a Summer Street utolsó napja. Ha már volt kint velünk, akkor azért, ha még nem akkor azért jöjjön ki Hódmezővásárhelyre a BFMK elé, hogy eltöltsünk együtt egy kellemes, mediterrán hangulatú júliusi délutánt.

n.j.