A 4×100-as férfi gyorsváltó szenzációs bronzérme után, Hosszú Katinka megszerezte az első magyar aranyat is a hazai rendezésű FINA-világbajnokságon. Háromszoros olimpiai bajnoknőnk a 200 méteres vegyesúszás döntőjében végzett az élen!

Katinka világcsúcstartóként, abszolút favoritként rajtolt, a 12 ezres közönség robbanásszerű morajjal köszöntötte. A siker titka azonban egy nehéz döntés is volt: kedvenc számáért visszalépett a szintén arannyal kecsegtető, de csak fél órával korábbi 100 hát elődöntőtől. Megérte a lemondás: a Duna Arénát megtöltő szurkolóhad hangorkánja közepette megszerzett aranyérem az Iron Lady hatodik világbajnoki címe.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar versenyző a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol 2:07.00 perccel győzött. Mögötte a japán Ohasi Jui (2:07.91), illetve az amerikai Madisyn Cox (2:09.71) csapott a célba.

Előtte Kozma Dominik állt rajthoz a 200 méter gyorsúszás férfi elődöntőjében, a futamában harmadik lett, összesítésben pedig a hetedik helyen jutott a döntőbe.

Forrás: ripost.hu

Fotó: Sazbolcs László, Illyés Tibor, AFP