Üdvözlök minden kedves olvasót, képnézegetőt! Őszinte leszek veletek. Tudósítóként egész hónapban az a dolgunk, hogy minden nap elmeséljük képekben és írásban nektek, hogy mi történik a Summer Streeten, hogy aki kint van velünk viszont lássa magát, felidézze az emlékeket. Aki nincs kint, az megízlelhesse legalább egy kicsit, hogy milyen érzés eltölteni velünk egy délutánt a város szívében.

Eleinte felmerült bennünk a kérdés: Miről írjunk egy hónapon keresztül minden nap? A választ pedig megkaptuk azzal, hogy kint vagyunk és látjuk: mindig történik valami olyan, amire nem számítunk, mindig elragad egy érzés, hogy ez a nap más, mint az előzőek. Ez az érzés, nem változott a harmadik héten sem. Sőt! Folyamatosan bővül azoknak a száma, akik napról-napra kijárnak és velünk töltik a délutánjaikat és részt vesznek minden programba. Köszönjük, mert a tudat, hogy örömet tudunk nektek okozni minden nap, mosolyt csal minden alkalommal a mi arcunkra is.

A harmadik hét szerdájára már úgy gondoltam, hogy egyre nehezebb lesz ötletelni, hogy miről írjak, de ez alkalommal is szembe találtam magam azzal, hogy valójában lubickolok a témákban. Kint voltak ismét a Vöröskereszt képviselői. Asztaluknál készültek kifestővel és csillámtetoválással. Az újraélesztés technikáját is megtanították mindenkinek, aki kíváncsi volt rá. A lényeg ugyanaz: érezze magát jól mindenki, aki közéjük ül, együtt van velük. Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének hódmezővásárhelyi területi vezetője elmondta, hogy fontos számukra, hogy lássák az emberek, hogy szabadidős tevékenységként is, és nem csak a legkomolyabb feladatoknál vannak jelen.

Az Opel C-mobile Kft. autóival már találkozhatott mindenki, aki a Summer Streeten jár, ugyanis már egy ideje ők is képviseltetik magukat a Rádió 7 kitelepülésén. Minden alkalommal az autókkal egy értékesítő munkatárs érkezik a BFMK elé. A héten Sike József olimpikon jött a szegedi márkabolt képviseletében Hódmezővásárhelyre. Más szóval, aki kijött ma a sétáló utcára, annak egy világbajnok, Európa bajnok futócéllövő mutatta meg az Opelt, ami a focibiliárd pálya mellett állt.

“Az autós szakmában dolgozok civilként, de természetesen nem lehet elszakadni a régi szerelemtől, a lövészettől. A munkámban és a sportban is úgy van sokszor, hogy meg kell csinálni azokat a dolgokat, aminek még akkor nem, látjuk értelmét, de a jövőben pozitívan fogjuk megélni. Az ember dolgozik, dolgozik, dolgozik, aztán egyszer történik valami, amiben viszont látjuk az eredményt. A sok munkának mindig megvan az eredménye. Számomra ez a párhuzam a civil életem és a sport között.” – mesélte az olimpikon.

De nincs vége még a sornak! Közel sincs! Bagi Mátyás funkcionális trainer, ugyanis olyan cross-training edzést rittyentett a Kívánságműsor után a Summer Streetre, aminek a végén egy közös vonatozás és pólóosztás is volt. A bemelegítést Szabó Viktor tartotta, majd mindig más-más gyermeket vont be a trainer, hogy bemutassa a többieknek a feladatokat.

Nem csoda, hogy vannak olyan emberek, akiknek az arca végig követ minket galérianézegetés közben, hiszen minden programon aktívan részt vesznek, egészen délután 3-tól este 8-ig. Köszönjük és várunk mindenkit ugyanígy minden hétköznap és szombaton a Summer Streetre! Ígérjük, hogy egyik nap sem lesz ugyanolyan, mint az előző, és mindent megteszünk azért, hogy senki se unatkozzon, aki úgy dönt, hogy velünk tölti a délutánját!

n.j.