A Rotary Club-nál minden évben sor kerül arra a napra, amikor a lemondó kormányzó átadja a stafétát az utána következőnek. Idén erre az eseményre városunkban kerülhetett sor. Mészáros Zoltánnak a Magyarországi Rotary új elnökének, vásárhelyi kötődései is vannak, ugyanis elmondása szerint a Susánban nőtt fel, így Hódmezővásárhelyet második otthonának tartja.

A 2017-18-as évekre kitűzött céljairól a következőket mondta:

“Szeretném, hogyha a Rotaryt az nem csak úgy ismernék, hogy az valamilyen szervezet. Azt hiszem, hogy az lesz a következő év alapgondolata, hogy tégy jót, de ne tartsd titokban. Meg szeretném mutatni a titkokat, meg szeretném mutatni azokat a dolgokat, amit a magyarországi Rotary sok-sok jó szándékú tagja tett.”

A Rotaryban kialakult hagyományok szerint, az éppen lemondó kormányzó felkeresi az átadás napján utódját, és akár otthonában, akár máshol átadja neki a láncot. Pénzes Ilona, a Magyarországi Rotary Club 2016-17-es elnöke pedig éppen Hódmezővásárhelyen járt, abból a célból, hogy átadja az Aranyossy Ágoston Általános Iskola számára Szellit, a terápiás lovat. Mivel utolsó napját is aktívan töltötte, így a kormányzói feladatokat városunkban ruházta át.


“Kormányzóságom évével kapcsolatban büszke vagyok arra, hogy 4 új klub is alakult. A másik nagyon fontos dolog, hogy két nemzetközi rendezvény is volt Magyarországon. Az egyik a Rotary Maraton, a másik pedig egy nemzetközi női konferencia annak apropójából, hogy az első női kormányzója voltam a Magyarországi Rotary Clubnak.”

Tompai Attila a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy az elnöki poszt az felelősség és munka.

“Mi közösen dolgozunk: az országos programban részt vesznek a helyi klubok, és vannak világméretű projektek is, amikben együtt működik az egész Rotary társadalom mindenhol. Mindannyian kis fogaskerekek vagyunk.” – tette hozzá a hódmezővásárhelyi Rotary kormányzója.

A ceremóniát a helyi klubtagok egy közös vacsorával zárták.

 

n.j.