Kedd éjféltől szerda késő estig szinte egész Makó megmozdult. A Maros-parti település már évek óta aktív részese a kihívás napi rendezvényeknek. Az esztendők során egyre több helybéli tartja a mozgást fontosnak, sőt, a környező községekből is szép számmal jönnek át ezekre a programokra. Most sem kellett csalódnia senkinek, hiszen nagyon sok sportág között választhattak az érdeklődők.

Három éve jött létre a makói Meridián Tornaklub. Az egyik alapítója, Tilimpás Mária elmondta: ez egy egészségmegőrző és -helyreállító mozgássorozat. Nem bonyolult, könnyen megtanulható gyakorlatokból áll, s elég húsz percnyi belőle és már sokkal jobban érzi magát az ember. Szerdán a Hagymaház előtt diákok is kipróbálták a meridiánt.

A víz sem maradhatott ki a sorból. A Hagymatikum kültéri nagymedencéje egy érdekességnek, a vízi-kézilabdának biztosított helyszínt. A derékig érő vízben küzdöttek a csapatok, vegyítve a poló és a kézi szabályait. A négy makói középiskola diákjai mellett Marosleléről és Kiszomborról is jöttek játékosok.

Fodor Ferenc

A számítástechnikával foglalkozó Fodor Ferenc szereti a kihívásokat és az extrém sportokat. – Most a kerékpárt választottam, de nem mindennapi terepen, ugyanis a Maros-parti pályán kerekezünk – árulta el még a hagymaházi indulás előtt a makói férfi. A terepkerékpározás szervezésében a Makói Kistérségi Egészségfejlesztő Iroda is kivette a részét. Ugyancsak ezen a szakaszon indult Vitoris László, aki már rutinos bicajos, hiszen pár száz kilométeres táv sem kottyan meg neki. De miért lett kerékpáros, illetve milyen géppel is teker, azt tőle itt hallja:

##audio:4144##

Czirbus Gábor alpolgármester is elfogadta a kihívást, a futást választva

Munkatársunktól. K.