Sikert sikerre halmoznak a Forgatós Táncegyüttes tagjai. Az idei tavasz igazán szenzációs, mondhatni huszáros lett a számukra. Három országos megmérettetésen is diadalmaskodtak a táncosok. Az is nagyon jó, hogy nem csupán a felnőttek, hanem a gyerekek, vagyis az utánpótlás is megmutatta, ott vannak a topon. De hogy honnan és milyen eredményekkel térhettek haza több alkalommal is ebben a röpke két hónapban, azt az együttes művészeti vezetője, Doktor László itt részletezi:

##audio:4138##

Pár napja még Ráckevén léptek fel forgatósék, ahol huszártáncot és verbunkot adtak elő. Moravszki László is büszkén tarthatta azt az oklevelet, mely szerint aranyminősítést kapott. A makói férfi számára a néptánc sokkal több, mint maga a tánc. De ez mit is jelent számára, azt itt foglalja össze:

##audio:4139##

Néha még egy kerékpár is fontos szerepet kap abban, hogy jól sikerüljün egy-egy bemutató. Ezt nagyon jól tudja Dékány Sándor is, aki általában kétkeréken siet a munkából a próbákra. Ennek, valamint a hatalmas alázatnak is köszönhetőek ezek a szép sikerek, legalább is Dékány Sándor szerint, de ezt pontosan tőle itt hallja:

##audio:4140##

Hiába köszönt be hamarosan a vakáció, forgatósék azonban a nyáron sem pihennek. – Óriási öröm ért minket, hiszen a gyermek- és ifjúsági csoportunk júliusra a szakmától kapott egy felkérést, egy lengyelországi fesztiválon léphetnek fe, egy héten át napi 3-4 előadása lesz a fiataloknak – vette vissza a szót Doktor László. Emellett próba próbát követ, hiszen ősszel a Szegedi Nemzeti Színházban mutatják be a Tiszta szívvel című táncjátékukat. Ráadásul több alkalommal is, kibővülve a színház tánckarával.

Munkatársunktól. K.