No persze Utasi Gábor fiainak nem a „tisztes” vereség a célja a fővárosban. Már csak azért sem, mert az idei szezonban ragyogóan teljesítettek, több héten keresztül vezették a keleti tabellát, és elérték az év elején kitűzött célt is: bejutottak az NBI B csoport felsőházi rájátszásába. A teljesítményüket most egy 7. hellyel koronáznák meg a vásárhelyiek, akik az odavágón végig vezetve diadalmaskodtak az MTK ellen, és kis szerencsével nagyobb arányú diadalt is arathattak volna.

A jobb helyezés megszerzéséhez azért várhatóan a budapesti együttesnek is lesz néhány szava. Az már jól látszott a vasárnapi, első mérkőzésen is, hogy nem érdemtelenül jutottak be a playoff kiemelt mezőnyébe Szarvas Gábor tanítványai. Jakab, Mohay és Bognár mellett kiemelkedően teljesített a palánk alatt igencsak otthonosan mozgó center, Szabó is. Őket mindenképpen szigorúan kell őriznie Pavlovic-éknak, ha meg akarják kaparintani a 7. helyet…

A Kosársuli szempontjából emellett még tartogat érdekességet a hét. A Vásárhely 2006-os válogatott csapata, a Cápák veretlenül zárták az Országos Kenguru Bajnokság regionális küzdelmeit. Pavlovics Vuk és Kelemen Balázs tanítványai 14 meccsből 14-et nyertek meg Szolnok-Békés-Csongrád megye 39 csapatának 6 hónapos bajnokságában – és ezzel bejutottak az ország legjobb 16 csapatának debreceni dzsemborijára, amit a héten rendeznek meg a cívisvárosban.

Forrás: Martonosi János