Évekkel ezelőtt a dohányzás kockázatairól szólt a Patika nap, ezt idén az allergia váltja fel, hiszen ez is rengeteg embert érint manapság. Ehhez kapcsolódóan a Ginkgo Hotelben előadások fognak kezdődni, Dr. Fejes Kinga fül-orr-gége szakorvos az allergiás betegek kezelésének korszerű terápiájáról, ezt követően pedig dr. Kőhegyi Judit szakgyógyszerész a gyógyszerészek szerepe az allergiás betegek gondozásában címmel fog értekezést tartani. Az előadások után konzultálni lehet az előadókkal a felmerülő kérdések kapcsán. Az előadások 11:15-kor kezdődnek június 7-én.

A Patika napon végig vércukor és koleszterinszint mérést lehet igénybe venni. Ez azért fontos, mert sokan csak akkor jutnak el orvoshoz, amikor már ezek a gondok tüneteket okoznak, és korábban nem kezelik őket. Sok súlyos betegség kialakulhat a magas vércukor vagy koleszterinszint miatt, és ez természetesen magas vérnyomással is fog párosulni. A gyógyszerészek feladata az, hogy az embereket a megfelelő szakorvoshoz továbbítsák, és ezzel segítsenek a betegségek kezelésében.

Ha felmerül Önökben a gyanú, hogy esetleg allergiában szenvednek, érdemes felkeresni a Zrínyi Utcai Gyógyszertárat, ahol segítenek eldönteni, hogy csakugyan allergia, vagy esetleg egyszerű megfázásról van szó, szükség esetén pedig szakorvoshoz irányítanak bennünket. A gyógyszertár a Zrínyi és a Nyizsnyay Gusztáv utca sarkán található, a kórházzal szemközt. Minden hétköznap 7:30-tól 18:30-ig várják a betérőket, és minden 13. héten ügyeletes a gyógyszertár. Telefonon is kérhetnek segítséget, a 62/533-106-os telefonszámon, és az interneten s megtalálható a patika: www.zrinyipatika.hu.

sk