A szociális jellegű segítségnyújtás mellett a makói Angyalsóhaj Alapítvány egyik fontos feladata a fiatal tehetségek felkutatása és felkarolása. Ennek érdekében szervezik meg augusztustól első alkalommal az úgynevezett Művészetek Katedráját. Hogy pontosan milyen céllal és kiknek, azt egy sajtótájékoztató keretében mondta el szerdán a Hagymaházban Farkas Éva Erzsébet polgármester, az alapítvány védnöke, Varga Márta kommunikációért felelős kuratóriumi tag, valamint videós bejelentkezés formájában Bátori Éva operaénekes, az alapítvány nagykövete.

A nyári makói akadémiára elsősorban olyan fiatalokat várnak, akik valamilyen művészeti ággal foglalkoznak, s a tudásukat el szeretnék mélyíteni. A kurzusok lényegét Varga Márta foglalta össze, melynek a részleteit tőle itt hallja:

##audio:4135##

Az alapítvány nagykövete, Bátori Éva személyesen nem tudott jelen lenni ezen a tájékoztatón, mivel a fővárosban próbál, illetve tanít. A technikának köszönhetően azonban elmondhatta a gondolatait, s többek között azt is, kik fognak tanítani augusztustól Makón, íme:

##audio:4137##

Egy ilyen nagyszabású kezdeményezés során elengedhetetlen a megfelelő anyagi, valamint infrastrukturális háttér biztosítása. Ebben nem csupán az alapítványt támogatók nyújtanak segítséget, hanem a makói önkormányzat is. A város pályázatok útján is segíti a civil szervezeteket, így az Angyalsóhaj Alaptványt is. Ezt Farkas Éva Erzsébet polgármester, alapítványi védnök itt résztelezi:

##audio:4136##

Munkatársunktól. K.