Izgalmas és küzdős meccsre számíthatnak szombaton a focirajongók Csongrád megyében, ahol a két NB III-ban szereplő labdarúgó csapat mérkőzik egymással.

Ősszel ugyanezen párosításban a hódmezővásárhelyiek örülhettek jobban. Kökény Tamás szöglet utáni gólja három pontot ért a gárda számára. Azt azonban ne feledjük, hogy a felek küzdős meccset vívtak, ahol többségében a mezőnyben folyt a játék.

Talán hasonló mérkőzésre van kilátás a hétvégén is. A HFC az idei kiírásban biztos bennmaradó. A csapat az ötödik helyen áll, ráadásul, ezt még akár kicsit javíthatják is egy jó hajrával. A cél mindenképpen ez, pláne, hogy a legutóbbi fordulóban a Budafok ellen első tavaszi vereségét szenvedte el a csapat. A gárda mielőbb javítana.

A Mórahalom viszont a bennmaradásért küzd. A csapat jelenleg a 12. helyen áll, ez a hely pedig jövőre is NB III-as tagságot érne. Ugyanakkor a Dunaharaszti csak két ponttal, a Gyula pedig hárommal van a homokhátiak mögött, de egy huszáros hajrával a Békéscsaba II. is meglepetést okozhat. Ennek fényében nem is kérdés, hogy a Mórahalom számára is a pont, de még inkább a pontok kellenek.

A Vásárhelynél biztosan akad majd hiányzó. Szilágyi Norbert még a Szekszárd ellen sérült meg, így a Budafok elleni találkozóról is hiányzott, de a Mórahalom és a Paks II. csörtét is kihagyja. Az viszont nem is kérdés, hogy győzelmet vár a társaktól.

„Mórahalom ellen győzelmet várok, bár nagyon nehéz meccs lesz, abban biztos vagyok. Őket még a kiesés fenyegeti, biztos mindent megtesznek a győzelemért. Nekünk ezt kihasználva higgadtan kell játszani, és ha ez sikerül biztos, úgy alakul a mérkőzés, ahogy azt elterveztük.”

A cikk a Steel Power Gym és Relax Fitness támogatásával készült el.

szcs